. Ma Márk napja van.
„A célodhoz WISZ” – Wáli István Református Cigány Szakkollégium
2017-08-05 19:07:15
„A célodhoz WISZ” – Wáli István Református Cigány Szakkollégium

„A célodhoz WISZ” – Wáli István Református Cigány Szakkollégium

Az intézmény igazgatója, Mózes Áron kiemelten fontosnak tartja mind a jó közösséget, a jelentős ösztöndíjat, a kényelmes és korszerű szállást, valamint a szellemi és a szabadidős foglalkozások szervezését az intézmény lakói számára.

 

A Wáli István Református Cigány Szakkollégium (WISZ) a tehetséggondozást, a keresztény cigány értelmiség képzését szolgálja. Az igazgató szerint, világossá vált az utóbbi években számukra, hogy felelősségük és szerepük van abban, hogy a MINDENKIBEN OTT LÉVŐ TEHETSÉG kibontakozhasson, ha nem is lesz mindenkiből egyetemista, aztán diplomás.

 

Hozzátette: nem a tehetséges és kevésbé tehetséges, pláne nem a tehetségtelen a megfelelő kategória, amikor fiatalok oktatásában, képzésében gondolkodunk, vagy a nevelésükben. A kérdés nem az, hogy mindenki kapott-e talentumot, hanem az, hogy kamatoztatta-e. Ha a Szakkollégium küldetésére gondolunk, akkor az, hogy volt-e módja kamatoztatni az objektív körülményei közepette a talentumait, az ötöt, a kettőt, vagy az egyet.

 

Az intézményvezető elmondta, amikor találkoznak a középiskolás korú fiatalokkal, mindenkit motiválnak, támogatnak a benne rejlő tehetség adta felelősség megélésére. Bizonyára közülük kerülnek ki a kollégium hallgatói is, akik reményeik szerint a legkiemelkedőbbek. De erre a szemléletre bíztatják a szüleiket, tanáraikat, nevelőiket is.

 

„Tesszük ezt abban a reményben, hogy a középiskolások pedagógusai szintén a munkájuk középpontjában tartják a motivációt. Igyekszünk jó példákkal szolgálni a diákoknak, bemutatva egy-egy hallgatónkat, akik nehéz sorsuk, hátrányos helyzetük ellenére lettek sikeresek, vagy legalább eredményesek, a talentumaikra, tehetségükre, kitartásukra építkezve.”

 

nyilatkozta Mózes Áron igazgató, aki a célok megfelelő kiválasztásával és megvalósításával foglalkozik már hosszú évek óta, más szakterületeken is.

 

A Szakkollégium elsősorban a roma és hátrányos helyzetű egyetemi hallgatók tehetséggondozása és hátrányainak kiegyenlítése érdekében munkálkodik, de a Magyarországi Református Egyház cigánymissziós stratégiájával összhangban fel tudja és akarja még vállalni az elsősorban a cigány, illetve hátrányos helyzetű középiskolás fiatalok megkeresését és motiválását is.

 

A Szakkollégium alapító tagja a 2017-ben, az utóbbi hetekben létrejött Roma Szakkollégiumi Egyesületnek, munkájukat támogatja a 2011-ben létrehozott Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat (KRSZH). A Szakkollégium alapítója és fenntartója a Magyarországi Református Egyház, támogatója a Tiszántúli Református Egyházkerület, mint a tevékenységüket területileg befogadó egyháztest, melynek cigánymisszióját szintén szolgálni szeretné az intézmény.

 

Mint megtudtuk, a hallgatóik részéről is támogató hozzáállást kapnak mindig, amikor a céljaikat, azok megvalósítását összhangba tudják hozni az egyetemisták nem mindig egyszerű időbeosztásával.

 

A Debreceni Hírhatár Újság szerkesztősége támogatja és elismeri Mózes Áron igazgató munkáját, rövid beszélgetésünket áthatotta az intézmény és hallgatói iránti szeretet és tisztelet, valamint rájöttünk, hogy mennyire kiemelten fontos számára az elfogadás és a mások iránti segítségnyújtás. Szerkesztőségünk szívből ajánlja Wáli István Református Cigány Szakkollégiumot, a cívisváros szívében, hiszen ez éppen aktuális.

 

A Wáli István Református Cigány Szakkollégium (WISZ) felvételt hirdet a 2017/18-as tanévére szakkollégiumi programjába, vagy csak kollégiumi ellátásra, nappali tagozatos, hallgatói jogviszonnyal rendelkezők (felsőoktatási szakképzésben, alapképzésben, mesterképzésben, doktori képzésben résztvevők) számára.

 

Aki egy jó csapathoz akar tartozni, érdemi segítséget kapni a karrierje elindításához, annak a Wáliban a helye. Olyan közösséget kínálnak, melyben személyes támogatást adnak az egyetemista életvitelhez. Várják továbbá azok jelentkezését is, akik csak kollégiumi elhelyezést szeretnének befogadó közösséggel, egy korszerű, de viszonylag kis költségű kollégiumban, kétágyas, saját vizesblokkos szobákban.

 

Jelentkezés a www.wisz.hu „Felvétel” fülén (http://wisz.hu/regisztracio.php)

Jelentkezési határidő: 2017. augusztus 14.

A felvételi kétnapos, időpontja: 2017. augusztus 21-22. 

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>