. Ma Márk napja van.
A nyomozás lezárult, de mi lesz a lakókkal ?
2014-07-23 13:09:20
A nyomozás lezárult, de mi lesz a lakókkal ?

A nyomozás lezárult, de mi lesz a lakókkal ?

Több mint egymilliárd forint értékben vett át pénzt lakásépítéshez egy debreceni cég hét munkatársa több száz sértettől, a pénzt azonban saját céljaikra használták fel. A rendőrség 3 év után befejezte a nyomozást.




A Füredi Lakópark építésére alakult projekt cég:a Firebird-Füredi Kapu Zrt. tagjai több mint egymilliárd forint értékben vettek át pénzt a lakásvásárlóktól, azonban az összegeket a finanszírozó pénzintézetnek nem fizették be, hanem saját céljaikra használták fel. A sértettek így nem szereztek tulajdonjogot a kifizetett ingatlanokban.

A  rendőrség  közleménye szerint a 37 és 60 év közötti nőket és férfiakat csalás, sikkasztás, hűtlen kezelés, közokirat-hamisítás, pénzmosás, csődbűncselekmény bűntett és magánokirat-hamisítás vétség elkövetésének megalapozott gyanújával hallgatták ki.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya július 15-én befejezte a nyomozást Á. Ferenc, K. Tímea, L. Gábor, L. László, N. Márta, Sz. Tamás és Sz. Veronika debreceni lakossal szemben és az ügy iratait vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

A cég volt vezérigazgatóját, Sz. Tamást a rendőrség 2012 júliusában vette őrizetbe, majd vele szemben a bíróság lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el. A másodfokon eljáró bíróság azonban megváltoztatta ezt a döntést, és újra elrendelte a férfi előzetes letartóztatását, hogy ne szökhessen el, illetve hogy ne tüntethesse el a bizonyítékokat.A dehir.hu információja szerint ő azóta is előzetesben van.





Utoljára frissítve: 2014-07-23 13:10:07

További híreink
Bodrogi Gyula 90 éves lett
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek, tévéfilmek és sorozatok százainak megformálója, 90. születé...
2024-04-13 08:33:54, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munkás Testedző Egyesület turista-menedékháza állt. Mára azonban ...
2024-04-09 19:50:17, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha en...
Bővebben >>