. Ma Auguszta napja van.
A pilótaképzés új központja lehet Debrecen
2014-09-02 06:35:45
A pilótaképzés új központja lehet Debrecen

A pilótaképzés új központja lehet Debrecen

Az idei főszezonban öt charter és egy menetrend szerinti járat közlekedett Debrecenbe. A legjelentősebb fogalmat eddig a WizzAir bonyolította le: a 100 ezer utasból 83 ezren a magyar fapados járatait vették igénybe.  A magyar kötődésű WizzAir egész évben napi járatot üzemeltet Debrecen és London Luton között.




A 16 ezer charterutas a Bulgarian Air Charter, a Travel Service, a Freebird, a Germania és a tunéziai Nouvelair szolgáltatásait vette igénybe –írta a turizmusonline. Hétfő délután megérkezett az első orosz chartergép, ami  hajduszoboszlói gyógykezelésre hozott gyermekeket. A járatot az év hátralévő részében még több is követi.

Tavasszal rakták le a reptér mellett a Pharma-flight Nemzetközi Tudományos és Szolgáltató Központ alapkövét. Itt egy repülőgép-szimulátor csarnokot építenek, ahol több szimulátor fogja segíteni a pilóták képzését, és mindemellett a világon egyedülálló módon orvosi vizsgálatokat is biztosítanak a pilótáknak. Emellett olyan kutatóközpontot is létrehoznak, amely a légi személyzet számára fejleszt gyógyszereket. Ebben a Debreceni Egyetem a cég partnere. A 4,8 milliárdos beruházást 3,4 milliárd forinttal támogatta a nemzetgazdasági minisztérium.

A reptér adati szerint egyre jelentősebb a private jetek fogalma is. Idén eddig ezer utas érkezett ilyen kisgépekkel, ami azt jelenti, hogy 3-400 kisgép landolt a debreceni betonon. A reptér fejlesztésében fontos mérföldkő lesz a jövő tavasszal beinduló képzési központ, mert az új épület mellett gyakorló repülőgépek is érkeznek,  és így Debrecen a pilótaképzés új központja lehet.


Utoljára frissítve: 2014-09-02 06:37:55

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években ...
Bővebben >>