. Ma Gedeon napja van.
A szocialisták szerint tovább mélyül a konfliktus az Európai Unió és az Orbán-kormány között + Videó!
2017-05-26 19:12:08
A szocialisták szerint tovább mélyül a konfliktus az Európai Unió és az Orbán-kormány között + Videó!

A szocialisták szerint tovább mélyül a konfliktus az Európai Unió és az Orbán-kormány között + Videó!

Az MSZP szerint tovább mélyül a konfliktus az Európai Unió és az Orbán-kormány között azzal, hogy lejárt az Európai Bizottság egyhónapos határideje, amit a felsőoktatási törvény módosítására szabtak.

 

Ujhelyi István, a szocialisták alelnöke és EP-képviselője sajtótájékoztatón elmondta, a magyar kormányfő a CEU-törvénnyel kapcsolatban korábban olyan ígéreteket tett, hogy hajlandó a párbeszédre, azonban kabinetje azt mégsem tette meg és nem mutat hajlandóságot a jogszabály változtatására.

 

“Orbán a közös vesztünkbe rohan” – fogalmazott az ellenzéki politikus, aki felszólította a kabinetet, hogy Magyarország történelmi érdeke miatt működjön együtt az európai közösséggel.

 

Ujhelyi István közölte továbbá: levélben kérdezte meg Manfred Webert, az Európai Néppárt frakcióvezetőjét, hogy szerintük Orbán Viktor valóban az európai értékek mentén politizál-e, továbbra is soraikban akarják-e őt tudni.

 

Az MSZP EP-képviselője elmondta, az Európai Bizottság a határidő lejárta utáni két hónapban újabb kérdéseket tesz fel a magyar kormánynak, illetve konkrét jogszabály-módosítási javaslatokat is tesz, aminek elmaradása súlyos következményekkel járhat az ország számára. A kormánynak el kell döntenie, hogy az európai közösséggel tart-e, “vagy pedig tovább építi Orbánisztánt” – fogalmazott.

 

 

Ujhelyi István emellett szólt arról is, hogy Botka László nem állított olyat, amit Kósa Lajos, a Fidesz-frakcióvezetője napközben tartott sajtótájékoztatóján a szájába adott, vagyis, hogy megválasztása esetén lebontaná a kerítést a déli határon. Botka László ezzel szemben arról beszélt, hogy a kerítésre akkor nem lesz szükség, ha kiépül az Európai Unió közös határvédelmi mechanizmusa és megnyugszik a közel-keleti helyzet – fejtette ki Ujhelyi István, hozzátéve, a déli kerítés törvényes neve: ideiglenes biztonsági hátárzár.

 

Ujhelyi István sajtótájékoztatóján megtagadta a válaszadást az Echo Tv riporterének, mivel a médium szerinte “közpénzből harácsolt vagyonokból” próbálja meg félrevezetni a lakosságot.

 

MTI

Fotó: mszp.hu

További híreink
Közös EP- és fővárosi listát állít az MSZP, DK és Párbeszéd
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre. Közös európai parlamenti- és fővárosi listát állít a három ...
2024-03-28 21:01:27, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A dezertőr, mint politikai playboy – kommentálta Magyar Péter felbukkanását a PHSZ
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseket vett fel - állítja az immár politikai párttá szerveződött ...
2024-03-26 18:23:19, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Dobrev Klára szerint nem Magyar Péter kell Magyarországnak
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, miután többtízezres tömeget tudott összehívni március 15-én B...
2024-03-17 11:52:01, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Megtorpant az online vásárlás korábbi növekedési üteme - állapította meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósá...
Bővebben >>