. Ma Orbán napja van.
A szocialisták szerint tovább mélyül a konfliktus az Európai Unió és az Orbán-kormány között + Videó!
2017-05-26 19:12:08
A szocialisták szerint tovább mélyül a konfliktus az Európai Unió és az Orbán-kormány között + Videó!

A szocialisták szerint tovább mélyül a konfliktus az Európai Unió és az Orbán-kormány között + Videó!

Az MSZP szerint tovább mélyül a konfliktus az Európai Unió és az Orbán-kormány között azzal, hogy lejárt az Európai Bizottság egyhónapos határideje, amit a felsőoktatási törvény módosítására szabtak.

 

Ujhelyi István, a szocialisták alelnöke és EP-képviselője sajtótájékoztatón elmondta, a magyar kormányfő a CEU-törvénnyel kapcsolatban korábban olyan ígéreteket tett, hogy hajlandó a párbeszédre, azonban kabinetje azt mégsem tette meg és nem mutat hajlandóságot a jogszabály változtatására.

 

“Orbán a közös vesztünkbe rohan” – fogalmazott az ellenzéki politikus, aki felszólította a kabinetet, hogy Magyarország történelmi érdeke miatt működjön együtt az európai közösséggel.

 

Ujhelyi István közölte továbbá: levélben kérdezte meg Manfred Webert, az Európai Néppárt frakcióvezetőjét, hogy szerintük Orbán Viktor valóban az európai értékek mentén politizál-e, továbbra is soraikban akarják-e őt tudni.

 

Az MSZP EP-képviselője elmondta, az Európai Bizottság a határidő lejárta utáni két hónapban újabb kérdéseket tesz fel a magyar kormánynak, illetve konkrét jogszabály-módosítási javaslatokat is tesz, aminek elmaradása súlyos következményekkel járhat az ország számára. A kormánynak el kell döntenie, hogy az európai közösséggel tart-e, “vagy pedig tovább építi Orbánisztánt” – fogalmazott.

 

 

Ujhelyi István emellett szólt arról is, hogy Botka László nem állított olyat, amit Kósa Lajos, a Fidesz-frakcióvezetője napközben tartott sajtótájékoztatóján a szájába adott, vagyis, hogy megválasztása esetén lebontaná a kerítést a déli határon. Botka László ezzel szemben arról beszélt, hogy a kerítésre akkor nem lesz szükség, ha kiépül az Európai Unió közös határvédelmi mechanizmusa és megnyugszik a közel-keleti helyzet – fejtette ki Ujhelyi István, hozzátéve, a déli kerítés törvényes neve: ideiglenes biztonsági hátárzár.

 

Ujhelyi István sajtótájékoztatóján megtagadta a válaszadást az Echo Tv riporterének, mivel a médium szerinte “közpénzből harácsolt vagyonokból” próbálja meg félrevezetni a lakosságot.

 

MTI

Fotó: mszp.hu

További híreink
Die Presse: Orbán teljes ellenőrzést akar szerezni a regionális média felett
A digitális médiában is észrevehetők olyan törekvések, hogy a legnagyobb online portálok kormányhoz közeli kezekbe kerüljenek.
2017-08-05 15:47:32, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Leslie Mandoki szerint rendjén van, hogy az Orbán-kormány 1,4 milliárddal támogatja az európai turnéját
„Nem engem támogat a kormány, hanem projekteket.”
2017-08-05 12:24:27, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Nagyot húzott az MSZP – beveti a nagyágyút
Nagyágyúval támad az MSZP.
2017-08-05 12:19:02, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére