. Ma Iván napja van.
A szocialisták szerint tovább mélyül a konfliktus az Európai Unió és az Orbán-kormány között + Videó!
2017-05-26 19:12:08
A szocialisták szerint tovább mélyül a konfliktus az Európai Unió és az Orbán-kormány között + Videó!

A szocialisták szerint tovább mélyül a konfliktus az Európai Unió és az Orbán-kormány között + Videó!

Az MSZP szerint tovább mélyül a konfliktus az Európai Unió és az Orbán-kormány között azzal, hogy lejárt az Európai Bizottság egyhónapos határideje, amit a felsőoktatási törvény módosítására szabtak.

 

Ujhelyi István, a szocialisták alelnöke és EP-képviselője sajtótájékoztatón elmondta, a magyar kormányfő a CEU-törvénnyel kapcsolatban korábban olyan ígéreteket tett, hogy hajlandó a párbeszédre, azonban kabinetje azt mégsem tette meg és nem mutat hajlandóságot a jogszabály változtatására.

 

“Orbán a közös vesztünkbe rohan” – fogalmazott az ellenzéki politikus, aki felszólította a kabinetet, hogy Magyarország történelmi érdeke miatt működjön együtt az európai közösséggel.

 

Ujhelyi István közölte továbbá: levélben kérdezte meg Manfred Webert, az Európai Néppárt frakcióvezetőjét, hogy szerintük Orbán Viktor valóban az európai értékek mentén politizál-e, továbbra is soraikban akarják-e őt tudni.

 

Az MSZP EP-képviselője elmondta, az Európai Bizottság a határidő lejárta utáni két hónapban újabb kérdéseket tesz fel a magyar kormánynak, illetve konkrét jogszabály-módosítási javaslatokat is tesz, aminek elmaradása súlyos következményekkel járhat az ország számára. A kormánynak el kell döntenie, hogy az európai közösséggel tart-e, “vagy pedig tovább építi Orbánisztánt” – fogalmazott.

 

 

Ujhelyi István emellett szólt arról is, hogy Botka László nem állított olyat, amit Kósa Lajos, a Fidesz-frakcióvezetője napközben tartott sajtótájékoztatóján a szájába adott, vagyis, hogy megválasztása esetén lebontaná a kerítést a déli határon. Botka László ezzel szemben arról beszélt, hogy a kerítésre akkor nem lesz szükség, ha kiépül az Európai Unió közös határvédelmi mechanizmusa és megnyugszik a közel-keleti helyzet – fejtette ki Ujhelyi István, hozzátéve, a déli kerítés törvényes neve: ideiglenes biztonsági hátárzár.

 

Ujhelyi István sajtótájékoztatóján megtagadta a válaszadást az Echo Tv riporterének, mivel a médium szerinte “közpénzből harácsolt vagyonokból” próbálja meg félrevezetni a lakosságot.

 

MTI

Fotó: mszp.hu

További híreink
Soros jobbkeze üzeni: a CEU minden diákja hálás lehet az Orbán-kormánynak
Nincsen ugyanis idén fontosabb diplomaosztó a világon, mint amit a CEU-n tartanak ma.
2017-06-23 16:09:22, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Sem Paksról, sem az állami luxusfizetésekről nem lehet népszavazást tartani
Újabb népszavazási kérdések hitelesítését tagadta meg a Nemzeti Választási Bizottság csütörtöki ülésén, a kilenc kérdést ugyanaz a magánszemély nyújtotta be.
2017-06-23 13:31:02, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Rogán felesége dönthet a helikopterezésről
Többségi részesedést szerzett a Rogán család botrányt okozó helikopterezését leszervező cégben Rogán Antal felesége.
2017-06-23 12:05:07, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Modern Media Group Zrt. adja ki a Lokált és a 888.hu-t, árbevétele zöme állami kampányokból vagy állami cége...
Bővebben >>