. Ma György napja van.
A tények makacs dolgok: Varju László a debreceni fejlesztésekről
2014-10-02 18:50:45
A tények makacs dolgok: Varju László a debreceni fejlesztésekről

A tények makacs dolgok: Varju László a debreceni fejlesztésekről

A Demokratikus Koalíció egy olyan politikai közösség, amely 128 városban állított jelölteket, 34 féle együttműködés keretében több mint két és félezer jelöltje van- összegezte a jelölés eredményeit Varju László, a párt elnökségi tagja Debrecenben, a Nagyállomás előtt tartott kitelepülésen.



A DK azon négy párt egyike, akik a fővárosban és a 19 megyében listát tudtak állítani. Ezzel az országos lefedettséggel a poltikus szerint érdemi alternatívát tudnak kínálni a FIDESZ jelöltjeivel szemben.

 

Varju László, aki egyébként a korábbi években a gazdasági Minisztérium államtitkára volt -, a debreceni fejlesztésekről azt mondta, hogy a városban több programot támogattak a szocialista kormányok idején – mint most.

 

”Az nem lehetséges, és Kövér László mondja vagy bárki más, hogy csak olyan településeket támogatnak, ahol a fideszre szavaztak. Azt gondolom ez ellen minden jóérzésű demokratának tiltakozni kell. Mert ez korábban nem így volt. Szakmai érvek döntöttek arról, hogy ki-mire kap támogatást. Lényegében 2004-től folyamatosan kedvezményezett volt Debrecen. A villamospálya felújítástól, az egyetemek, a kórház fejlesztéseken át a városközpont kialakításáig - ez idő alatt kaptak zöld utat a beruházások. És akkor még nem beszéltem az infrastruktúra fejlesztésről, amiért ha jól emlékszem Kósa úr egy lépést sem volt hajlandó tenni 2004 és 2005 táján.”

 

A Debreceni Hírhatár kérdésére, hogy konkrétan melyik volt ez a beruházás,a politikus ezt mondta:

„Nagy vita volt arról, hogy Nyíregyháza felé milyen nyomvonalon menjen az M3-as? Ebből Kósa Lajos teljesen kivonta magát. És – furcsa véletlen -, éppen a Gyurcsány- kormány idején született meg az a döntés, hogy Nyíregyházát és Debrecent is el kell érje az autópálya. Az ország második legnagyobb városáról van szó, és azt gondolom, hogy az a sok tízmilliárd forint, ami a városba érkezett, jól hasznosult. Még akkor is ezt mondom, ha a fejlesztések egy részét már az Orbán kormány alatt kellett befejezni.”

 

Fel kell tenni a kérdést- folytatta a DK politikusa: „mikor volt bűnös város Debrecen? A 2007 és 2010 között elindított fejlesztési terveken, projekteken kívül - milyen fejlesztések indultak a városban már az Orbán kormány idején? Mennyire szolgálják ezek a városban élők mindennapjait, a foglalkoztatás szorító gondjainak megoldását? –zárta kérdéssel mondandóját Varju László.

Utoljára frissítve: 2014-10-02 21:53:42

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munká...
Bővebben >>