. Ma Márk napja van.
Ágota-főigazgató: "okosan kell tudni szeretni a fiatalokat"
2017-05-18 08:42:45
Ágota-főigazgató:

Ágota-főigazgató: "okosan kell tudni szeretni a fiatalokat"

Nemcsak szeretni, de okosan kell tudni szeretni a fiatalokat, ennek a törekvésnek a pedagógiai hátterét biztosítja a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató módszertani intézményi minősége - mondta a szolgáltató főigazgatója az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.


Kothencz János - aki egyúttal a húszéves Ágota Alapítvány elnöke is - a szolgáltató által szerdán Szegeden megrendezett ötödik országos gyermekvédelmi konferenciával kapcsolatban nyilatkozott az M1-nek, a rendezvény témája a húszéves gyermekvédelmi törvény.


A Szeged-Csanádi Egyházmegye által fenntartott szolgáltató vezetőjeként kiemelte annak jelentőségét, hogy 2013-ban az intézményt országos egyházi módszertani intézménnyé minősítették. Ez segíti, hogy a pedagógiai gyakorlatot minél inkább minőségire csiszolják, ami rendkívül fontos, hiszen "nemcsak szeretni, de okosan kell tudni szeretni a fiatalokat" - fogalmazott.


A sokszor mély lelki sérülésekkel hozzájuk kerülő gyerekek gondozásáról Kothencz János azt mondta: igyekeznek terápiás jellegű, "mindenképp törődő attitűddel" gyógyulást biztosítani mindarra, "amire az alapellátás nem tud választ adni". Sok fiatal a szülői szóbeli bántalmazások miatt kételkedik a saját szeretetreméltóságában, és "nekünk az a küldetésünk, hivatásunk, hogy megéreztessük velük: ők mindentől függetlenül elfogadhatók, szeretetreméltók" - tette hozzá.


Az öt megyében és Budapesten mintegy négyezer gyermeket gondozó szolgáltató vezetője elismeréssel szólt a gyermekvédelem területén 2010 óta történt változásokról, kiemelve a családban nevelés előtérbe kerülésének és a nevelőszülői hivatás népszerűsítésének jelentőségét.


MTI

További híreink
Ujhelyi István: A Fidesz bűne lesz, ha az EU megbünteti Magyarországot!
Az MSZP alelnöke kitart amellett, hogy botrányos felsőoktatási törvény, melynek következményei lehetnek.
2017-08-05 15:57:27, Hírek, Vélemény Bővebben
Gyurcsány Ferenc: Mi az utolsó pillanatig készek vagyunk megállapodni
A volt miniszterelnök és pártja azt látná helyesnek, ha teljes demokratikus ellenzéki együttműködés lenne.
2017-08-05 13:09:06, Hírek, Vélemény Bővebben
Tudta? Orbán Viktor a Fidesz szavazóktól is lopja a közpénzt, de azok ezt is szeretik
Persze nekik az is elég ha imádottjuk búgó hangon a fülükbe súgja, támadnak a migránsok, meg az a Soros nevű vén gazember, és máris a lába előtt hevernek védelemért könyö...
2017-08-05 11:08:18, Hírek, Vélemény Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevéve...
Bővebben >>