. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Amiről a józsaiak beszélnek
2014-10-02 14:45:19
Amiről a józsaiak beszélnek

Amiről a józsaiak beszélnek

A Civil Fórum Debrecen Egyesület józsai sajtótájékoztatóján Párkányiné Molnár Ibolya, Szabó László képviselőjelöltek, valamint Kósa Márta polgármesterjelölt a városrészt érintő terveikről beszéltek.



„Józsa esete jól példázza, hogyan lehet egy fejlesztési projekttel több ezer ember életét megnehezíteni- hangzott el a Cívil Fórum mai sajtótájékoztatóján. A 2-es villamos beüzemelésével a korábban megszokott útvonalon csak több vonaljegy váltásával, átszállással érhető el a település. A DKV termékpalettájának bővítésével –  napijegy, átszállójegy stb. bevezetésével – vonzóbbá lehet tenni a közösségi közlekedést. Ezt a célt szolgálná a Hajdúböszörmény bekötésével létrehozandó elővárosi villamos létesítése is a meglévő vasútvonal részbeni felhasználásával.”

 

Véleményük szerint a 35-ös főút csúcsidőben való terheltségét csökkentené ez a fejlesztés, hiszen a kötött pálya független és megbízható alternatívát adna a személygépjármű használatával szemben. Szintén a közösségi közlekedés fejlesztését célzó terv a Pallag és Józsa összekötésével történő járatsűrítés – Pallag irányába egérút nyerhető a zsúfolt 35-ös főúttal szemben -, és szorgalmazzák  egy Felső- és Alsójózsát összekötő vonal létesítését is.

 

A Civil Fórum azt szeretné, ha mind több gyermek itt, helyben találna igényének megfelelő ellátó intézményt: bölcsődét, óvodát, iskolát. Véleményük szerint az életminőség javításához elengedhetetlen egy Sportcentrum felépítése, amely minden korosztály sportolási igényét kielégítené: uszodára, futópályára, teniszpályákra, konditermekre van szükség.





További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egy őrbottyáni földtulajdonos több mint kétmilliárd forintos kártalanítást követel, miután tervei szerint term...
Bővebben >>