. Ma György napja van.
Bakondi György: Magyarország támogatja a valóban menedékjogra jogosultak segítését
2017-07-17 16:48:22
Bakondi György: Magyarország támogatja a valóban menedékjogra jogosultak segítését

Bakondi György: Magyarország támogatja a valóban menedékjogra jogosultak segítését

Nyilatkozta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.

 

Bakondi György hozzátette: a tömeges illegális migráció támogatása, a határok megnyitása nem egyenlő a szolidaritással. A főtanácsadó megjegyezte azt is, hogy az ENSZ felmérése szerint tízből hárman jogosultak politikai menedékre, a többség gazdasági bevándorló.

Martin Schulz, a szociáldemokrata párt (SPD) kancellárjelöltje vasárnap Berlinben a Németország és az EU jövőjéről szóló tervét ismertető beszédében kiemelte, Németország fizeti be a legtöbb pénzt a közös költségvetésbe, a legnagyobb haszonélvezők között pedig ott van Lengyelország és Magyarország, két tagállam, amely "megtagadta a szolidaritást a menekültkérdésben".

Ennek kapcsán Bakondi György felhívta a figyelmet arra, hogy a németországi választási kampány intenzív szakaszában van. Felidézte továbbá, hogy a német politikus korábban európai uniós posztján is többször durván bírálta a magyar migrációs politikát, korábban nemcsak pénzügyi szankciókkal, hanem az ország szavazati jogának felfüggesztésével is fenyegetőzött.

A belbiztonsági főtanácsadó ugyanakkor hangsúlyozta: Magyarország szolidáris az illegális tömeges migráció ellen védekező országokkal: rendőri erőket küldünk, segítséget nyújtunk a migrációt kibocsátó országoknak - fejtette ki.

Bakondi György azt is elmondta: az illegális migrációs nyomás továbbra sem csillapodik, sőt a földközi-tengeri útvonalon jelentős növekedés tapasztalható, Marokkóból Spanyolország irányába is.

 

MTI

Fotó: 24.hu

Utoljára frissítve: 2017-07-17 16:51:14

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Karsai Dániel akként döntött, hogy 2024. március 31. napjával befejezi az ügyvédi tevékenységét és egyúttal ki...
Bővebben >>