. Ma Márk napja van.
Bírákat és nem birkákat követeltek
2013-12-28 21:34:16
Bírákat és nem birkákat követeltek

Bírákat és nem birkákat követeltek

Debrecenből startolt, majd Budapesten folytatódott és végül Nyíregyházán zárta  az idei kampányát, a Bírákat és nem birkákat követelünk elnevezésű rendezvénysorozat, utalva, a bírói hivatást jelenleg gyakorlók látványosan zuhanó népszerűségére, elfogadhatatlanságára. 


Domján Tibor, Budapest

Fotó: J.B.






A rendezvény egyik szervezője a Debrecen Koppány Csoport tagjainak elegük lett abból, hogy Debrecenben mintha nem ugyanabból a törvénykönyvből hoznának ítéletet a bírák, mint fővárosi kollégáik, sőt a Kúria júliusi döntése is szinte hidegen hagyja őket. A debreceni csoport vezetője, Stefánné Judit szerint: Lehettünk volna többen is, ám az elszántabbak most is velünk voltak a zord időjárás ellenére is. Jó hangulatú és eredményes demonstráción vagyunk túl, hisz a fülünkbe jutott információk szerint rendkívüli megbeszélést hívtak össze a debreceni bírák részére. Bízunk abban, hogy ezek után a hitelesek pereiben korrekt, igazságos ítéletek születnek majd!




A második rendezvényt Budapesten, a  harmadikat pedig Nyíregyházán tartották, melyről Zomborszky-Fehér Zsolt a Devizahitelesek Mentőöve civil szervezet vezetője a következőképpen emlékezett a facebook-on:

 

2 harcos, Zrínyi Ilona örökségét büszkén viselő magyar asszonynak köszönhetjük a szombati tüntetésünk létrejöttét és sikerét. Szökendi Bea kiválasztotta a dátumot és megszervezte az eseményt, Stefánné Judit Debrecenből, mozgósította a szomszéd vár hős szabadságharcosait. Beleznai Tamás barátunk pedig gondoskodott arról, hogy senki ne induljon haza üres hassal. Köszönet és hála minden harcosnak!



Már nagyon ráfért kedves városunkra ez az ébresztő. Felénk még azt hiszik a bírák, ügyészek, hogy az elmúlt 23 év bűneiért soha nem lesznek kérdőre vonva. Mindenünket elveszítettük már, nincs mit féltenünk. Viszont itt is láttuk a félelmet rajtuk. Az utcán kíváncsi, értetlen emberek, a bíróságon pedig a rettegés fogadott minket. Útközben plakátoltunk, szórólapoztunk, de a bíróságon már vártak ránk. Ott is kitettük a plakátokat, amit a biztonsági őrrel tépettek le haladéktalanul. Utána pótoltuk, ők meg a rendőrökhöz rohantak, akik annyit reagáltak rá csupán, hogy van rá engedélyünk. A rend őrei felének van "devizahitele", amit a bíróságok hazaárulásból nem hajlandóak végérvényesen eltörölni. Akkor ők kikkel értenek együtt? Mindegy, hányan vágunk bele, csak bátornak kell lenni, mert gyáváknak nincsenek követőik.



Ezek a bűnösök tisztában vannak az árulásuk súlyával és lehetséges következményeivel, ezért is félnek ennyire. Plakátot kért be tőlünk az őr - nem csodálkoznék, ha rövidesen feljelentenének, mert csak ilyen gyáva, sunyi módon mernek reagálni. Közben pedig őket és egész családjukat kellene vagyongyarapodási vizsgálat alá vonni, az elmúlt 23 évre visszamenőleg. Végigjártuk a belvárost 2x és közben plakátoltuk a bankokat is. Nagyon jó volt a hangulat, igazán élveztük, hogy végre nálunk is bejelentkeztünk. Vagyunk és mi maradunk is. Most még csak magunknak főztünk, de januárban már a bíróságok statisztálásával földönfutóvá tett nincsteleneknek is fogunk ételt osztani. Közben várjuk az újabb helyszínek jelentkezését, mert plakátot nyomattunk bőven, bárhova tudunk küldeni, sőt el is megyünk, ha hívtok. Az ebéd előtt volt még 1 fontos megbeszélésünk.

 

 

Már februárban megírtam, hogy én hogy képzelem el a bedőlt otthonok megmentését, amit a Doubravszky György tovább is fejlesztett, így mára igazi alternatíva lehet az Eszközkezelővel szemben, ahol elveszíted a tulajdonodat. A mi megoldásunk szerint tulajdonos maradsz és megszabadulsz az uzsorás banktól is. Részletesen erről január elején írok majd, a lényeg, hogy valódi devizahiteles pártot alapítunk hozzá, ahol a 106 egyéni jelölt lesz az első kör, akiknek megmentjük az otthonaikat. Semmi mellébeszéd, ígéret. Működő modell, hogy hogy is lehetne az állam 33 milliárdjából megmenteni a teljes, bedőlt ingatlanállományt. Minket eddig is a tetteink fémjeleztek, nem az ígéreteink. Számíthattok ránk, mert ismerjük a bajt és megoldásunk is van rá.


Addig is harcolunk tovább az "Évszázad csalása" ellen.

Zomborszky-Fehér Zsolt (Devizahitelesek Mentőöve)

 

 

 

 

 

 

Utoljára frissítve: 2013-12-29 14:50:39

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg a...
Bővebben >>