. Ma Emma napja van.
Brutális kémikus
2014-10-30 07:40:24
Brutális kémikus

Brutális kémikus

Nagy Gergő Zoltán, a Debreceni Egyetem Szerves Kémiai Tanszékének doktorjelöltje mutatja be a kísérleteket a Spektrum TV új sorozatában.




Az egyetemi évek alatt először csak szakesteken mutatta be a kísérleteit, majd PhD-hallgatóként már a Kutatók Éjszakáján is láthatta a közönség. A Spektrum TV is egy ilyen videó révén figyelt fel rá.

 

 Két kollégámmal együtt behívtak a castingra, végül engem választottak. Ezen meglepődtem, hiszen még fiatal vagyok, a pályám elején járok, ők viszont azt mondták, hogy egy ilyen energikus fiatalra van szükség, aki jártas ebben a világban. Ez hatalmas megtiszteltetés, hiszen így több tízezer ember figyelheti a kísérleteket – mondta a doktorjelölt.

 

A négyrészes sorozat mindegyik darabját a főszerkesztővel együtt tervezték meg, de Gergőn kívül egyetlen stábtag sem értett a kémiához, s ez okozott egy-két meglepetést.

 

- A kísérletezés veszélyes üzem. Bár a stáb tagjai a Brutális fizika forgatásán megszokták, hogy veszélyes körülmények között dolgoznak, ez az azért más volt. A kémiában semmit sem jósolhatsz meg 100 százalékosan, mivel két reakció azonos körülmények között sem mindig ugyanúgy megy végbe, ráadásul a folyamatok egy része „láthatatlan”, így nagyon kell vigyázni. Az egyik robbanásnál például – hiába tudtuk, hogy nagyot fog szólni – az operatőrök közelebb álltak a kelleténél, s egy-két törmelékdarab eltalálta őket. Ez is jól mutatja, hogy milyen veszélyesek lehetnek a kísérletek, ugyanakkor ez az, ami érdekli az embereket – hangsúlyozta az ifjú kutató.

 

A Brutális kémia című sorozat első adása november 1-jén, szombaton délután 16 órától lesz a Spektrum TV műsorán.


További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
Bővebben >>