. Ma Márk napja van.
Brutálisan veszteséges a TV2
2017-05-20 16:29:47
Brutálisan veszteséges a TV2

Brutálisan veszteséges a TV2

Különös módon pumpálta fel a TV2 Média Csoport Zrt.-t Andy Vajna a napokban, cége, a Magyar Broadcasting Co Zrt. 4, azaz négy forintos alaptőke-emelést hajtott végre a kezében lévő társaságban. Valójában persze több pénz érkezett a súlyosan tőkehiányos cégbe, amelynek saját tőkéje mínusz 7 milliárd forint volt 2016 végén. Az Interaktív Kft. december végi beolvasztásával létrejött média zrt könyvvizsgálója tavasszal fel is hívta a tulajdonos figyelmét „intézkedési kötelezettségére”, vagyis, hogy vagy pótolja az alaptőkét, vagy alakítsa át a társaságot, vagy szüntesse meg írja a hvg.hu.

 

Vajna persze nem azért vett tévétársaságot, hogy bezárja. Segítségére sietett az MKB: 2016 karácsonyára meglepte a kormánybiztos cégét egy hitelszerződés-csomaggal. Aznap persze be is biztosította magát a bank, óvadéki jogot kötött ki a TV2 részvényekre.

 

Vagyis akkor se kerülne a kormányzattól messze a TV2, ha Vajna befuccsolna mint tévétulajdonos. Igazolódott a HVG április végén közölt sejtése: „Az utóbbi hónapok fejleményei alapján nem lenne meglepő, ha a tévétársaság ügyében a kormányoldal bebiztosította volna magát – akár vételi opcióval, akár más módon –, hogy a TV2 a befolyása alatt maradjon”.  Az MKB ugyanis – mint lapunk május 4-i címlap-sztorijában megírtuk – ma már jórészt „Matolcsy Közeli Barátai” kezében van, ugyanis 20 százalékban a Matolcsy-unokatestvér Szemerey Tamás birodalmának része, és ott van benne résztulajdonos-vezérigazgatóként Balog Ádám volt jegybanki alelnök is.

 

A hvg.hu cikkében arról is beszámol, hogy a TV2-szerződések még korábban köttettek, de közvetetten az MKB mindenkori tulajdonosain és vezetésén is múlik a TV2 sorsa. A Magyar Broadcasting ugyanis a bank pénze segítségével tőkésítette fel most úgy a TV2-t, hogy 4 forintot (!) tett az alaptőkébe, de ezzel egyidejűleg 13,5 milliárd forint (!) mint tagikölcsön-követelés a tőketartalékba került. Kell is a pénz, a TV2 Média Csoport ugyanis 7,2 milliárd forintos mérleg szerint veszteséggel zárta 2016-ot.

 

Forrás: hvg.hu

Fotó: MTI - Mohai Balázs

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg a...
Bővebben >>