. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Debrecen díjas ír professzor: genetikai okai vannak az elhízásnak
2014-12-17 16:43:58
Debrecen díjas ír professzor: genetikai okai vannak az elhízásnak

Debrecen díjas ír professzor: genetikai okai vannak az elhízásnak

Sir Stephen O'Rahilly ír professzor kapta a Debrecen Díj a Molekuláris orvostudományért elnevezésű kitüntetést, amelyet a tudós szerdán vett át.



Mátyus László, a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Karának dékánja az ünnepség előtt tartott sajtótájékoztatón felidézte, hogy a molekuláris medicina központ az ország legjelentősebb centruma, az itt végzett kutatások eredményeit a szakma legszélesebb körével szeretnék megismertetni, erre publikációk révén és kutatók meghívásával nyílik lehetőség. Épp utóbbira alapozva hozták létre a díjat, amelyet immár 12. alkalommal adtak át.

 

Fésűs László egyetemi tanár elmondta: először ítélték oda a díjat olyan kutatónak, aki komplex betegségekkel - az elhízással, az inzulin-elégtelenséggel és a cukorbetegséggel - kapcsolatban ért el jelentős eredményeket, nemcsak az okok felderítésében, hanem a terápiát illetően is. 


Sir Stephen O'Rahilly méltatásakor elhangzott: a tudós kutatásai megváltoztatták a kövérségről alkotott képzetet, hiszen kiderült, genetikai okai vannak az elhízásnak.

A díjazott, aki először jár Magyarországon, elismerően szólt a Debreceni Egyetemen folyó tudományos-kutató munkákról, melynek során alkalma nyílt fiatal kutatókkal is megismerkedni. 


Utoljára frissítve: 2014-12-17 16:45:58

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Karsai Dániel akként döntött, hogy 2024. március 31. napjával befejezi az ügyvédi tevékenységét és egyúttal ki...
Bővebben >>