. Ma Csongor napja van.
Egyedül Jordán Tamás pályázik a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatói posztjára
2017-05-25 10:54:32
Egyedül Jordán Tamás pályázik a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatói posztjára

Egyedül Jordán Tamás pályázik a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatói posztjára

Jordán Tamás igazgatói kinevezését márciusban 2018. szeptember 30-ig hosszabbította meg a közgyűlés az után, hogy az előzőleg kiírt pályázatot eredménytelennek nyilvánította.  A Kossuth-díjas színművész tíz éve vezeti az általa alapított szombathelyi színházat, ahol harmadik igazgatói ciklusában is folytatná a munkát.

 

Legutóbb is indult az igazgatói székért, amelyre akkor Dér András filmrendező is pályázott, aki később “botrányos körülményekre ” hivatkozva visszavonta a pályázatát, mert annak tartalma akarata ellenére nyilvánosságra került.

 

Ezután a szakmai bizottság nem bírálta el érdemben Jordán Tamás – az általa eleve nyilvánossá tett – pályázatát sem, sőt a közgyűlés sem tudott dönteni, mert az ülésen szavazategyenlőség alakult ki. Közben a színház társulata és a színházi szakma, köztük a nemzet színészei is kiálltak Jordán Tamás mellett.

 

A kialakult helyzetet az igazgató kinevezésének meghosszabbításáról és az új pályázat kiírásáról született későbbi közgyűlési döntéssel oldották fel. Jordán Tamás az interneten közzétett újabb pályázatát az előzőhöz képest több dologgal is kiegészítette, például azzal, hogyan tudná segíteni a színház Szombathelyet az Európa Kulturális Fővárosa cím elnyerésében, de leírta azt is, hogy egy nagyobb szabású kortárs drámafesztivál megszervezésében is gondolkodik.

 

Amennyiben a direktor újra bizalmat kap, kinevezése 2018. október 1-től 2021. január 31-ig szól majd.

 

MTI

Fotó: RAS

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevéve...
Bővebben >>