. Ma Márk napja van.
Elítélték Orbán egykori vendéglátóját
2017-06-22 10:52:03
Elítélték Orbán egykori vendéglátóját

Elítélték Orbán egykori vendéglátóját

Hűtlen kezelés, gazdasági csalás és hamis magánokirat felhasználásában mondta ki bűnösnek a Nyíregyházi Járásbíróság első fokon a nyíregyházi városüzemeltető kft. ügyvezetőjét, Bocskai Pétert. Az ítélet szerint az ügyvezető egyes vállalkozásoknak a korábban alkalmazottnál magasabb óradíjat fizetett az útfelújítási munkák után, olykor olyan intézkedéseket hozott, ami egyes üzleti partnereket indokolatlan előnybe hozott, az önkormányzati cég vagyonát viszont indokolatlanul csökkentették - írja a hvg.hu.

 

A bíróság megállapította azt is, 2012-ben el nem végzett munkáért is fizetett a harmadrendű vádlottnak, egy egyéni vállalkozónak, illetve az ő cégének. Az el nem végzett munkáról a másodrendű vádlott – aki szintén az önkormányzati cég egyik vezetője – valótlan tartalmú teljesítményigazolást állított ki.

 

A városüzemeltető kft.-nek ezzel 82 milliós vagyoni hátrányt okoztak. Bocskait a bíróság 4 év börtönre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte, továbbá 5 évre eltiltotta attól is, hogy gazdasági társaságokban vezető tisztségviselő pozícióját töltse be. D. P. másodrendű és N. J. harmadrendű vádlottakat egyenként 3-3 év börtönre és 3-3 év közügyektől eltiltásra ítélte az elsőfokú bíróság, továbbá a Nev-Út Kft.-t, mint önálló jogi személyt 15 millió forint pénzbírsággal sújtotta.

 

A Magyar Nemzet ugyanakkor emlékeztetett, annak idején a bíróság korábban meghallgatta a tulajdonosi jogokat gyakorló fideszes polgármestert, Kovács Ferencet is, aki azt mondta, az önkormányzat nevében nem jelent be kárigényt.

 

Az elsőfokú ítélet nem jogerős, a vádlottak és védőik felmentésért, a Nev-Út Kft. képviselője a szankció mellőzéséért fellebbezett. A nyíregyházi önkormányzat szóvivőjének közleménye szerint az ügyvezető az ítélet kihirdetését követően azonnal benyújtotta lemondását, melyet a város polgármestere elfogadott. A közlemény kitér arra is, hogy "mivel az ítélet nem jogerős, az érintetteket az ártatlanság vélelme továbbra is megilleti". Az új ügyvezető kinevezéséről a város polgármestere gondoskodik.

 

Forrás: hvg.hu, Magyar Nemzet

 

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Karsai Dániel akként döntött, hogy 2024. március 31. napjával befejezi az ügyvédi tevékenységét és egyúttal ki...
Bővebben >>