. Ma György napja van.
Elő az élő virágokkal: gyökereihez tér vissza a debreceni virágkarnevál
2017-07-25 12:57:05
Elő az élő virágokkal: gyökereihez tér vissza a debreceni virágkarnevál

Elő az élő virágokkal: gyökereihez tér vissza a debreceni virágkarnevál

Még több program, sok-sok újdonság, óriási sárkánykompozíció és pazar épületvetítés is lesz idén. A Debreceni Virágkarnevál hazánk egyik legnagyobb és legismertebb rendezvénye. Kapcsolódó rendezvényeivel együtt augusztus 12. és 23. között több mint félszáz programmal várják a szervezők az érdeklődőket. Tavaly hatalmas sikert arattak a Debreceni Egyetem homlokzatán életre keltett animációk, idén pedig új helyszín, Debrecen egyik ikonikus épülete, a Nagytemplom válik a monumentális épületvetítés „vásznává” augusztus 17. és 19. között.


A Nagyerdei Stadion negyedik alkalommal ad otthont a fesztivál leglátványosabb elemének, az augusztus 20-i Karneváléjnek, melyen a legnagyobb hazai hírességek, valamint több mint kétezer külföldi és magyar fellépő szórakoztatja majd a nagyközönséget. Minderről azon a sajtótájékoztatón esett szó, melyet a karnevál programjairól július 24-én a Nagyerdei Stadionban tartottak – Janza Kata EMeRTon-díjas színésznő és musicalénekes, valamint Puskás Péter énekes és színész látványos alkalmi karneváli bevonulását követően.


Papp László, Debrecen polgármestere a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: ha egy szlogent kellene megfogalmazni, akkor a lehető legegyszerűbb és legtalálóbb a „mindig jobbat” lenne, ugyanis a cél az, hogy „minden évben valami újat, valami pluszt adjunk hozzá” a virágkarneválhoz. A rendezvény egyik fő attrakciója idén egy 20 méter hosszú, 7,5 méter magas sárkánykompozíció (ennek modellje is látható volt a sajtótájékoztatón) lesz, melynek különlegessége, hogy mozogni, „lélegezni” és füstölni is tud majd.


Forrás: Önkormányzat

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek,...
Bővebben >>