. Ma Emma napja van.
Emmi: megkezdődhet az emelt összegű háziorvosi rezsitámogatás kifizetése
2017-07-27 17:35:52
Emmi: megkezdődhet az emelt összegű háziorvosi rezsitámogatás kifizetése

Emmi: megkezdődhet az emelt összegű háziorvosi rezsitámogatás kifizetése

Nyilatkozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyért felelős államtitkársága csütörtökön az MTI-vel.

 

A kormány döntése értelmében június elsejétől minden területi ellátási kötelezettséggel rendelkező háziorvosi praxis havi 130 ezer forinttal kap többet rezsitámogatásként. A plusztámogatást a háziorvosok az év hátralévő részére és jövőre is megkapják - írták a közleményben.

A Magyar Közlöny szerdai számában megjelent kormányrendelet szerint havi 260 ezer forintról havi 390 ezer forintra emelkedett a háziorvosi rezsitámogatás összege. A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) június 1. napjáig visszamenőlegesen fizeti ki a rezsitámogatás összegét a területi ellátási kötelezettségű háziorvosi szolgálatokat működtető szolgáltatók részére. A pénz várhatóan néhány napon belül megjelenik az érintettek bankszámláján - tették hozzá.

A közleményben úgy fogalmaztak: "a kormány kiemelt célja az alapellátás megerősítése, hiszen csak arra épülhet a jól működő egészségügyi rendszer". Cél a lakosságközeli ellátások, mint az alapellátás megerősítése, a pálya vonzóbbá tétele az alapellátás szereplői számára - írták.

Az államtitkárság kitért arra, hogy 2009-hez képest 2016-ban már 50, 2018-ban pedig 70 százalékkal több pénzt biztosítanak az alapellátás támogatására. Míg egy praxis finanszírozása a 2010-es kormányváltáskor átlagosan évente 10,5 millió forint körül volt, mára ez 16,2 millió forintra emelkedett - tették hozzá.

"A kormány a továbbiakban is elkötelezett az alapellátás fejlesztése mellett, így a következő háziorvosi támogatás a tervek szerint a jövő évben, március elsejével indulhat" - írták a közleményben.


MTI


Utoljára frissítve: 2017-07-27 17:41:01

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
Bővebben >>