. Ma Gedeon napja van.
Érpatakon is új választás lesz
2014-10-24 06:25:17
Érpatakon is új választás lesz

Érpatakon is új választás lesz

Meg kell ismételni a polgármester- és képviselő-választást a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Érpatakon, miután a Debreceni Ítélőtábla elutasította a területi választási bizottságnak (tvb) az október 12-ei választás eredményének megsemmisítését és a voksolás megismétlését megállapító határozata ellen benyújtott felülvizsgálati kérelmet - közölte honlapján a táblabíróság.





A végzés szerint egy magánszemély nyújtott be fellebbezést az érpataki helyi választási bizottság polgármester- és a képviselő-választás eredményét megállapító határozat ellen. A beadványnak a tvb helyt adott, egyben elrendelte a választás eredményét megsemmisítését és a voksolás megismétlését.

 

Mint az ítélőtábla végzéséből kiderül, a tvb határozatával szemben Orosz Mihály polgármesterjelölt nyújtott be jogorvoslati kérelmet, amelyet a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) felülvizsgálati kérelemnek minősített és a Debreceni Ítélőtáblára küldött meg. A táblabíróság - tárgyalás mellőzésével - vizsgálat nélkül elutasította a kérelmet, mivel az "érdemi elbírálásra alkalmatlan" - olvasható a végzésben.

 

Az érpataki polgármester-választáson győztes Orosz Mihály (független) az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében kifogásolta, hogy jogorvoslati kérelmét az NVB nem tűzte napirendjére, ezért a választási bizottság azonnali és haladéktalan összehívását kérte a Nemzeti Választási Iroda vezetőjétől.

 

Az október 12-én megtartott polgármester-választást a települést az elmúlt négy évben is vezető Orosz Mihály nyerte, 104 vokssal megelőzve a második Simon Attilánét, a Fidesz-KDNP jelöltjét.         


További híreink
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben
Novák Katalin utódját máris hazugságon kapták
Az államelnök apja csak egy szimpla náci szimpatizáns, szélsőjobboldali és antiszemita vidéki ügyvéd volt, nem a kommunista terror ártatlan áldozata – fogalmazott a Hvg36...
2024-03-02 16:17:20, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, m...
Bővebben >>