. Ma Vendel napja van.
Évi 1000 milliárdos áfacsalást tesz lehetővé a kormány és a NAV
2013-11-09 13:02:04
Évi 1000 milliárdos áfacsalást tesz lehetővé a kormány és a NAV

Évi 1000 milliárdos áfacsalást tesz lehetővé a kormány és a NAV

Történelmi bejelentéssel készült november 8-án, péntek délelőtt két civil szervezet, az Éliás Ádám vezette Vállalkozók Érdekvédelmi Szervezete (VÉSZ) és a Levegő Munkacsoport, felvértezve némi médiával és legfőképpen Horváth Andrással, a NAV kiemelt ügyeket is vizsgáló munkatársával.


Domján Tibor, BudapestA sajtómeghívó - a bejelentés fontosságát tekintve - nem sikerült túl provokatívra, de feltehetően nem ez volt az oka annak, hogy semmilyen nagyobb és főként  közpénzmédia nem bírt elfáradni a tájékoztatóra. 

 

A bejelentést történelmi jelentőségűnek minősítette a sajtótájékoztatót vezető Éliás Ádám, VÉSZ elnöke, mely szervezet számos alkalommal hívta fel a figyelmet arra, hogy a jelenlegi adózási és adóellenőrzési rendszer betarthatatlan és kontraszelektív jellegű: kedvez a csalóknak, és ellehetetleníti a tisztességes szereplőket. 


Lukács András, a Levegő Munkacsoport elnöke is hasonló álláspontot képviselt, miszerint tudomásuk van arról, hogy az adóhivatalban a 2007-ben felerősödött és az azóta is tartó visszás jelenségekről számos konkrét jelzés, részletes tájékoztatás érkezett a kormányzat legfelsőbb köreihez, azonban semmilyen érdemi intézkedés nem történt a helyzet megváltoztatására.A bejelentés (és egyben a NAV) gerincét Horváth András személyesítette meg, aki a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) munkatársaként töltött be különböző vezető funkciókat, ahol  - elmondása szerint - minél több szabálytalanságra és belső visszaélésre derített fényt, annál kisebb hatáskörrel jutalmazták vezetői.


Elmondása szerint, éppen a NAV-nál tapasztalható visszásságok és az ezt támogató egyes kormányzati körök teszik lehetővé, hogy szervezett bűnözői csoportok, éves szinten csak áfából, 1000 millárd forintnál nagyobb összegeket tudjanak elcsalni. Elmondta továbbá, hogy  az adócsaló nagyvállalatoknál a NAV nem végez érdemi ellenőrzést. Ugyanakkor komoly retorziók érik azokat az adóhivatali dolgozókat, akik megpróbálnak fellépni a korrupciós jelenségek, illetve a nagy adócsalók ellen.


Horváth András mindezek miatt feljelentést tett az ügyészségnél, egyben a nyilvánosság is kéri.

 

A részletekről bővebben, az Alsóörsi Hírhatár Online - A legnagyobb adócsalókat mindig az állam védi - című cikkében olvashatnak. 
Utoljára frissítve: 2013-11-09 21:05:26

További híreink
Mit tegyünk, hogy ne fogyjon ki az egészségügyimaszk-készletünk?
A koronavírus-járvánnyal szembeni védekezés jegyében rendre felmerülő kérdésnek számít, hogy pontosan mennyi egészségügyi maszk beszerzésére is lesz szükség. A bejegyzés ...
2020-10-09 20:32:55, Hírek, Fókuszban Bővebben
A „nyóckerből” a budai várba - a konzervatív kormánysajtós liberális lazasággal szerzett lakást
Rákay Philip és felesége lakáscsere útján jutott hozzá egy 60 négyzetméteres, kétszobás bérlakáshoz a Bécsi kapu téren egy műemlék épületben, amit néhány éve 70 millió fo...
2020-10-04 13:51:37, Hírek, Fókuszban Bővebben
Budapest díszpolgára lett Demszky Gábor és Tarlós István
„Felkapta a fejét” a közvélemény annak hallatán, hogy Karácsony Gergely főpolgármester a város rangos kitüntetését adományozná elődeinek. Mára a terv megvalósult. Tarlós ...
2020-10-01 20:02:27, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az LMP-Magyarország zöld Pártja társelnöke, Schmuck Erzsébet feljelentése nyomán a Fejér megyei Rendőrkapitány...
Bővebben >>