. Ma Béla napja van.
Felségsértésből kettő nem elég: harmadszor is kimehetett a meghekkelt Orbán-interjú
2017-05-18 11:55:03
Felségsértésből kettő nem elég: harmadszor is kimehetett a meghekkelt Orbán-interjú

Felségsértésből kettő nem elég: harmadszor is kimehetett a meghekkelt Orbán-interjú

Távolodunk az Orbán Viktor kormányfővel készített interjú tavaly karácsonyi meghekkelésétől, ám az ügy nem ér véget, sőt, mind kínosabbá válik a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe került lap vezetése számára – számol be a hírről a 24.hu.

 

A Mediaworks tulajdonában álló Pannon Lapok Társaságához (PLT) tartozó Fejér Megyei Hírlap december 24-i számában olyan interjú jött le, amelybe valaki belenyúlt, olyan félmondatokkal toldva meg a miniszterelnök mondandóját, mint:

 

"mi kikértük az emberek véleményét, bár nem érdekelt minket"


és hogy:


"az ápolónők bérét 2017-ben és 2018-ban is folyamatosan emeljük. A kórházi hullák száma is emelkedik."



Mint arról a 24.hu is beszámolt, április 1-jén újra kimenta meghamisított interjú a lap digitális száma, a FejerDigital előfizetőinek. Ám ezzel az újrázással még mindig nem ért véget a történet: a 24.hu-hoz eljutott újabb információk szerint április 10-11-én ismét belenyúlhatott valaki az informatikai rendszerbe.


A normál rend szerint a FejerDigital előfizetői hajnali 6-kor emailt kapnak az aznapi számról, ami kicsit bővebb is a Fejér Megyei Hírlap aktuális nyomtatott számánál. Ha más időpontban kapnak levelet a digitális szám előfizetői, az váratlan eseményt jelez. Ilyen történt egymás után kétszer: a lapunkhoz eljutott két levél tanúsága szerint április 10-én éjfél előtt kiment egy értesítés a FejerDigital előfizetőinek, hogy nézzék meg az aktuális lapszámot, de a link egy két hónappal korábbi időpontra, február 6-ra mutatott.

 

Volt, aki megnyitotta a két, egy óra különbséggel küldött levelet: azt mondta a 24.hu-nak, hogy az egyikben lévő linkre kattintva, újra a meghekkelt Orbán-interjút tartalmazó lapszám – tehát a karácsonyi – nyílt meg, a másik levélben levő linkre bökve azonban már a hamisítás nélküli verziójú nyilatkozatot látta. A linkek mögül ugyanakkor nem sokkal később kiszedték a csatolmányt, ezért most semmi nem nyílik meg a február 6-i lapszámra mutató linkre kattintva. Ilyen kármentés történt április 1-jén is: akkor gyorsan eltüntették a kínos interjút tartalmazó csatolmányt a link mögül.

 

Az előfizetők e-mailes postaládájába hajnali 6-kor újabb levél érkezett: a normál menetrend szerint érkező normál értesítés, az aznapi, április 11-i lapszámra mutató linkkel.

 

Az április 10-11-i események azért lehetnek felettébb kellemetlenek a Mediaworks tulajdonába tartozó PLT, illetve a Fejér Megyei Hírlap vezetésének, mert már a karácsonyi eset után hajtóvadászat indult a hekkelést elkövető ember(ek) ellen. Öt munkatársat lapátra is tettek. Ám ahogyan az április 1-jei eset és az utána történt újabb informatikai beavatkozás mutatja, más lehet a tettes.

 

A rendőrségi nyomozás három héttel ezelőtt még tartott, mostanra a hírek szerint van gyanúsított, de úgy fest, nem azok között, akikkel a PLT vezetése el akarta vitetni a balhét. Legalábbis egyikük sem tud arról, hogy ő lenne a gyanúsított – márpedig ha gyanúsítottat nevez meg a rendőrség, úgy a gyanúsítást az érintettel közölni kell. Az internetes oldal a rendőrséget is kereste. Szerették volna megtudni, hogy hivatalosan is van-e gyanúsított, ha igen, hány, és a kirúgottak közül van-e valaki a gyanúsítottak között. A rendőrség a péntek délután feltett kérdésekre a cikk megjelenéséig, tehát három nap alatt nem válaszolt.

 

Azért is főhet a feje a lap, illetve a kiadó vezetésének, mert az öt pellengérre állított, most már csak volt munkatárs közül ketten munkaügyi pert indítottak a cég ellen, és sérelmi díjat követelnek, s hitelrontás miatt is elégtételt akarnak venni.

 

A 24.hu hiába kereste PLT – a decemberi eset utáni vizsgálatról akkor még nyilatkozó – ügyvezetőjét, Kázmér Juditot, a Fejér Megyei Hírlap főszerkesztőjét, Elekes Andrást és a Mediaworksöt az április 10-11-i levelek ügyében, egyikük sem reagált a cikk megjelenéséig. (Ugyanígy hallgatásba burkolóztak legutóbb is, amikor az április 1-jei hekkelés miatt voltak kíváncsiak az álláspontjukra.)

 

Kázmér Juditra mindenesetre rájár a rúd mostanában. Információk szerint pár héttel ezelőtt elvették tőle a PLT dolgozói feletti munkáltatói jogokat, amelyek a PLT ügyvezetőjeként őt illették meg tavaly év vége óta. Azt nem tudni, hogy ez összefüggésben van-e a kormányfői interjú körüli botránnyal. Hiába keresték őt és a Mediaworksöt ebben az ügyben is, nem kaptak választ a kérdésekre.

 

Forrás: 24.hu

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseke...
Bővebben >>