. Ma Béla napja van.
Fontos döntéseket hoztak a debreceni városatyák
2017-07-20 10:15:04
Fontos döntéseket hoztak a debreceni városatyák

Fontos döntéseket hoztak a debreceni városatyák

Debrecen önkormányzata tulajdonát képezi a Sumen utca 3. szám alatti, 9756/2 helyrajzi számú ingatlan, amely a Gulyás Pál Kollégium feladatellátását szolgálja, s a Debreceni Tankerületi Központ ingyenes vagyonkezelésében áll. Az ingatlanon lévő sportpálya mintegy 20%-a átnyúlik a szomszédos, egykor önkormányzati tulajdonban lévő, de 2006 óta a Szent Anna Római Katolikus Plébánia tulajdonát képező ingatlanra  írja a debrecen.hu.

 

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye azzal a kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy tervei között szerepel egy egységes oktató, nevelő központ létrehozása, s szeretné a későbbiekben – a jelenleg részben a tulajdonukban álló – sportpályát teljes egészében leválasztani a 9756/2 helyrajzi számú ingatlanból és más ingatlanokkal egyesíteni. Az egyházmegye kérésének teljesítése esetén a sportpályán a tankerület ingyenes vagyonkezelési joga megszűnne és a sportpálya az egyházmegye ingyenes hasznosításába kerülne azzal a feltétellel, hogy az Egyházmegye köteles azon – tanév idején, délutánonként – ingyenes használatot biztosítani a tankerületnek. A közgyűlés úgy döntött, hogy az önkormányzat közfeladat ellátására határozatlan időre biztosítsa a sportpálya ingyenes hasznosítását az egyházmegyének.

 

Debrecen Megyei Jogú Város Egyesített Bölcsődei Intézményének tagintézményei a bölcsődei szünet ideje alatt – minden nyáron három héten át – zárva tartanak. A bölcsődei szünet idején ellátást igénylő gyermekek gondozását, nevelését az intézmény a bölcsődei ellátással azonos feltételekkel biztosítja, így naponta 150 forintot kell fizetni az igénybe vételért. Az erről szóló önkormányzati rendeletben a bölcsődei szünet alatti bölcsődei ellátásra vonatkozó módosításokat volt szükséges átvezetni.

 

A Kormány a Modern Városok Program keretében 2015. május 18-án Debrecen önkormányzatával kötött együttműködési megállapodása alapján Debrecen fejlesztési céljai közé emelte a nemzetközi iskola létrehozását. Ennek érdekében a közgyűlés most úgy módosította a helyi építési szabályzatot, hogy az érintett 66056/2 helyrajzi számú ingatlan déli részén rögzített „erdőterület” területfelhasználás „különleges intézményterület”-re módosul 1,35 hektár nagyságban. A kieső biológiai aktivitásérték pótlásra a 017/1 helyrajzi számú terület déli, 1,53 hektár nagyságú területrészének „mezőgazdasági tanyás” területfelhasználása „erdő” területfelhasználásra módosul.  

 

A közgyűlés jóvá hagyta a debreceni 21. számú városrendezési körzet déli – a Tócó csatorna, a 19373/20 helyrajzi számú ingatlan, a 19373/15 helyrajzi számú út és a 19373/17 helyrajzi számú ingatlan által határolt – területére vonatkozó helyi építési szabályzat és szabályozási terv módosítását. A módosítás csak a területrészre vonatkozó sajátos előírást érinti, a beépítési paraméterek nem változnak. Alapvetően egy már kialakulóban lévő lakóterületen (a Liget lakóparktól délre, a 33. számú főúttól északra) a mai igényekhez igazodó műtárgy (medence, kerti tó) elhelyezésének lehetőségét teremti meg a rögzített fásítási kötelezettségű terület egy részének (maximum 25%) igénybe vételével. Egy felértékelt lakóterületen az ott megjelenő építtetői potenciál által jelentkező infrastrukturális igény építési feltételeinek megteremtése a cél.

 

Az teljes írást itt olvashatja!

 

Forrás: debrecen.hu

Fotó: Miskolczi János

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg a...
Bővebben >>