. Ma József napja van.
Fontos döntéseket hoztak a debreceni városatyák
2017-07-20 10:15:04
Fontos döntéseket hoztak a debreceni városatyák

Fontos döntéseket hoztak a debreceni városatyák

Debrecen önkormányzata tulajdonát képezi a Sumen utca 3. szám alatti, 9756/2 helyrajzi számú ingatlan, amely a Gulyás Pál Kollégium feladatellátását szolgálja, s a Debreceni Tankerületi Központ ingyenes vagyonkezelésében áll. Az ingatlanon lévő sportpálya mintegy 20%-a átnyúlik a szomszédos, egykor önkormányzati tulajdonban lévő, de 2006 óta a Szent Anna Római Katolikus Plébánia tulajdonát képező ingatlanra  írja a debrecen.hu.

 

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye azzal a kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy tervei között szerepel egy egységes oktató, nevelő központ létrehozása, s szeretné a későbbiekben – a jelenleg részben a tulajdonukban álló – sportpályát teljes egészében leválasztani a 9756/2 helyrajzi számú ingatlanból és más ingatlanokkal egyesíteni. Az egyházmegye kérésének teljesítése esetén a sportpályán a tankerület ingyenes vagyonkezelési joga megszűnne és a sportpálya az egyházmegye ingyenes hasznosításába kerülne azzal a feltétellel, hogy az Egyházmegye köteles azon – tanév idején, délutánonként – ingyenes használatot biztosítani a tankerületnek. A közgyűlés úgy döntött, hogy az önkormányzat közfeladat ellátására határozatlan időre biztosítsa a sportpálya ingyenes hasznosítását az egyházmegyének.

 

Debrecen Megyei Jogú Város Egyesített Bölcsődei Intézményének tagintézményei a bölcsődei szünet ideje alatt – minden nyáron három héten át – zárva tartanak. A bölcsődei szünet idején ellátást igénylő gyermekek gondozását, nevelését az intézmény a bölcsődei ellátással azonos feltételekkel biztosítja, így naponta 150 forintot kell fizetni az igénybe vételért. Az erről szóló önkormányzati rendeletben a bölcsődei szünet alatti bölcsődei ellátásra vonatkozó módosításokat volt szükséges átvezetni.

 

A Kormány a Modern Városok Program keretében 2015. május 18-án Debrecen önkormányzatával kötött együttműködési megállapodása alapján Debrecen fejlesztési céljai közé emelte a nemzetközi iskola létrehozását. Ennek érdekében a közgyűlés most úgy módosította a helyi építési szabályzatot, hogy az érintett 66056/2 helyrajzi számú ingatlan déli részén rögzített „erdőterület” területfelhasználás „különleges intézményterület”-re módosul 1,35 hektár nagyságban. A kieső biológiai aktivitásérték pótlásra a 017/1 helyrajzi számú terület déli, 1,53 hektár nagyságú területrészének „mezőgazdasági tanyás” területfelhasználása „erdő” területfelhasználásra módosul.  

 

A közgyűlés jóvá hagyta a debreceni 21. számú városrendezési körzet déli – a Tócó csatorna, a 19373/20 helyrajzi számú ingatlan, a 19373/15 helyrajzi számú út és a 19373/17 helyrajzi számú ingatlan által határolt – területére vonatkozó helyi építési szabályzat és szabályozási terv módosítását. A módosítás csak a területrészre vonatkozó sajátos előírást érinti, a beépítési paraméterek nem változnak. Alapvetően egy már kialakulóban lévő lakóterületen (a Liget lakóparktól délre, a 33. számú főúttól északra) a mai igényekhez igazodó műtárgy (medence, kerti tó) elhelyezésének lehetőségét teremti meg a rögzített fásítási kötelezettségű terület egy részének (maximum 25%) igénybe vételével. Egy felértékelt lakóterületen az ott megjelenő építtetői potenciál által jelentkező infrastrukturális igény építési feltételeinek megteremtése a cél.

 

Az teljes írást itt olvashatja!

 

Forrás: debrecen.hu

Fotó: Miskolczi János

További híreink
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben
Novák Katalin utódját máris hazugságon kapták
Az államelnök apja csak egy szimpla náci szimpatizáns, szélsőjobboldali és antiszemita vidéki ügyvéd volt, nem a kommunista terror ártatlan áldozata – fogalmazott a Hvg36...
2024-03-02 16:17:20, Hírek, Fókuszban Bővebben
Lemondott az MSZP-elnök a gyermektáborban történtek miatt
A részletek egyelőre nem ismertek, vizsgálat indult az ügyben.
2024-02-28 13:22:46, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Megtorpant az online vásárlás korábbi növekedési üteme - állapította meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósá...
Bővebben >>