. Ma Auguszta napja van.
Gyurcsány nem titkolózik tovább, a nemzetbiztonsági bizottsághoz fordul
2017-05-17 19:45:50
Gyurcsány nem titkolózik tovább, a nemzetbiztonsági bizottsághoz fordul

Gyurcsány nem titkolózik tovább, a nemzetbiztonsági bizottsághoz fordul

Közölte: Gyurcsány Ferenc a nemzetbiztonsági bizottság hivatalos helyiségében tájékoztatta az általa korábban a nyilvánosság előtt elmondottakkal összefüggésben. A találkozóról szó szerinti jegyzőkönyv készült. Az elhangzottak a DK-elnök kérésére a továbbiakban minősített információkként kezelendők, azok másokkal nem megoszthatók - tette hozzá Molnár Zsolt.

 

A bizottsági elnök jelezte: a jegyzőkönyvben szereplő állításokat kizárólag a Gyurcsány Ferenc által elmondottakból ismeri, azok valóságtartalmáról meggyőződni nem tudott és nem is tud.

 

Korábban az MSZP kezdeményezte, hogy a nemzetbiztonsági bizottság hallgassa meg Orbán Viktor miniszterelnököt és Gyurcsány Ferenc DK-elnököt, miután a volt miniszterelnök azzal vádolta meg a jelenlegi kormányfőt, hogy az orosz állam titkos információkkal zsarolja őt.

A meghívásra a Fidesz úgy reagált, hogy az MSZP és Gyurcsány Ferenc rendezze a belső háborúit egymás között.

 

Mint írták, azt javasolják, hogy Gyurcsány Ferencet a parlament egészségüggyel foglalkozó bizottsága hallgassa meg, a szocialistákat pedig négyes metró-ügyben az ügyészség.

 

A nemzetbiztonsági bizottság múlt szerdai ülése után Molnár Zsolt sajnálatosnak nevezte, hogy a kormányfő, sem Gyurcsány Ferenc nem jelent meg a testület ülésén. Közölte: az ülésen a szolgálatok jelen lévő vezetői azt a tájékoztatást adták, hogy 1990 óta hivatalban lévő magyar miniszterelnökkel kapcsolatban a nemzeti szuverenitást érintő biztonsági kockázat nem merült fel. A testület többi tagja is megerősítette, a titkosszolgálatok azt mondták: a miniszterelnökkel kapcsolatban semmilyen terhelő adat, információ nem áll rendelkezésre.

 

MTI

Fotó: MTI - Marjai János

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre....
Bővebben >>