. Ma Béla napja van.
Ha nincs pénz: utcára mennek
2014-11-11 08:50:30
Ha nincs pénz: utcára mennek

Ha nincs pénz: utcára mennek

A minisztérium alig másfél órával a tervezett megállapodás aláírása előtt fújta le az ünnepélyesnek szánt ceremóniát. A beharangozott szándékkal ellentétben a jövő évi költségvetési tervben nincs meg a béremelés fedezete - mondta a VS.hu-nak a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke, Szűcs Viktória.





Pedig a minisztérium néhány órával korábban még azt közölte, hogy "méltányosnak ítéli a bérrendezésre irányuló törekvéseket". Azt tervezték, hogy 2016 januárjától elindulhat a szociális életpálya, és "várhatóan már július 1-jétől lesz béremelés az ágazatban". Ennek feltételéül azt szabták, hogy "kialakuljon a fenntartható szolgáltatási struktúra koncepciója".

 

Valójában azonban úgy tűnik, nemcsak a koncepció, hanem a pénz is hiányzik. A szociális területen dolgozók tavaly 30 milliárd forintot követeltek, ebből 11 milliárdot pótlékként megkaptak. Az összeg kétharmada azonban továbbra is hiányzik - mondta Szűcs. Ha módosítják a költségvetést, akkor lehet megállapodásról beszélni. Ha nem így lesz, teszik a saját dolgukat. Szerdán például tüntetnek.




.

Utoljára frissítve: 2014-11-11 08:51:40

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei le...
Bővebben >>