. Ma Auguszta napja van.
Hiánypótló képzés az egyetemen
2014-11-27 06:57:09
Hiánypótló képzés az egyetemen

Hiánypótló képzés az egyetemen

Megkapta a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság engedélyét a vegyészmérnöki (gyógyszeripari, műanyagipari specializációk) mesterszak indítására a Debreceni Egyetem, az első évfolyam jövő szeptemberben kezdi meg tanulmányait.




Vegyészmérnöki képzés 1999-ben indult Debrecenben, akkor még a Műszaki Főiskola gesztorsága alatt, majd 2005-ben került át a Debreceni Egyetem Természettudományi Karához vegyészmérnök BSc szakként.

 

A régió nagyvállalatainál (BorsodChem, Richter, TEVA, TVK) az alapképzésről kikerülő szakemberek mindig is népszerűek voltak - volt olyan igazgató, aki a záróvizsgán választotta ki leendő munkatársait- olvasható az egyetem honlapján. A cégek már korábban is jelezték, hogy lenne igény mesterszak indítására, hiszen az országban csak két helyen – Budapesten és Veszprémben – volt vegyészmérnök MSc képzés, az ott végzett szakemberek pedig nem szívesen jöttek vissza az ország keleti részébe.

 

A mesterképzésben résztvevő diákok emeltszintű tudást kapnak: nemcsak alkalmazni tudják a technológiákat, de saját maguk tervezhetik meg a technológiai folyamatokat, így hatékonyabban tudnak részt venni a kutatásfejlesztésben. A hallgatók a gyógyszeripari és a műanyagipari specializáció közül választhatnak, amelyek kialakításánál az iparági partnerekre támaszkodott a kar.


További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években ...
Bővebben >>