. Ma Auguszta napja van.
Ismét szövetségre lép a Fidesz és a Lungo Drom
2017-05-26 17:13:39
Ismét szövetségre lép a Fidesz és a Lungo Drom

Ismét szövetségre lép a Fidesz és a Lungo Drom

Kövér László, a kormánypárt választmányi elnöke a megállapodás aláírását követően elmondta, egy olyan megállapodást hosszabbítottak meg, amely mindkét szervezetnek sikereket hozott: a választási győzelmek mellett ugyanis a Fidesz és a Lungo Drom is elmondhatja magáról, hogy minden korábbinál komolyabban tudta támogatni a romák felzárkózását.

A házelnök hangsúlyozta, a mostani megállapodás nem egyedi, hanem az első állomása a Fidesz szövetségi rendszere megújításának, aminek során minden partnerszevezetükkel hasonló megállapodást kötnek majd.

Kövér László reményei szerint a Fidesz a választási kampányt megelőzően egy választási nyilatkozatot is tesz a szövetségeseivel közösen, amely egyfajta szerződés, vállalás is lesz arra vonatkozóan, hogy mit kívánnak tenni együtt az ország élén. A Fidesz választmányi elnöke emlékeztetett, ebben a szövetségben a Fidesz és a Lungo Drom mellett megtalálható a KDNP, a Fidelitas, a Nemzeti Fórum, a Vállalkozók és Munkaadók Pártja és a kisgazdák.

Kövér László szólt arról is, hogy az elmúlt hét évben elért sikerek jó alapot adnak arra, hogy a választók bizalmát kérjék jövő tavasszal. Kiemelte, mostani kormányzásuk első négy éve elsősorban az ország katasztrófa széléről történő visszarántásával telt, míg a második négy esztendőt már az emelkedő pályán való mozgás határozza meg, a következő négy év pedig "a termés egy részének learatásáról, az eredmények realizálásáról" is szól majd.

Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke úgy fogalmazott, a Fidesz és a Lungo Drom szövetsége az egyetlen garanciát jelenti a cigányság felzárkózásának folytatására.

Hangsúlyozta, a Fidesszel több mint másfél évtizede dolgoznak együtt sikeresen. Farkas Flórián megjegyezte továbbá, hogy a Lungo Drom rendelkezik a Fidesz után a legtöbb önkormányzati mandátummal, többel mint az összes ellenzéki párt.

 

MTI

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Március 31-ig kell érvényesíteni a felsőoktatási diákigazolványokat; ahhoz, hogy az érintettek kedvezményesen ...
Bővebben >>