. Ma Emma napja van.
Itt a lista, kiknek adott a kormány pénzért letelepedési engedélyt
2017-06-06 07:41:00
Itt a lista, kiknek adott a kormány pénzért letelepedési engedélyt

Itt a lista, kiknek adott a kormány pénzért letelepedési engedélyt

A kínaiak és az oroszok után ukránok, pakisztániak, irakiak, irániak és törökök a legaktívabb érdeklődők a magyarországi befektetési és tartózkodási, valamint letelepedési engedély iránt – írja a hvg.hu.

 

A január óta független, előtte szocialista országgyűlési képviselő, Demeter Márta kérdésére Pintér Sándor belügyminiszter közzétette azt a listát, hogy a letelepedési kötvényprogram beindítása, vagyis 2013 óta milyen nemzetiségű kérvényezők voltak, és közülük hányan kaptak tartózkodási, illetve letelepedési engedélyt.

 

2017. március 31-éig 3659 fö kérelmezett nemzetgazdasági érdekre tekintettel tartózkodási engedélyt befektetőként, és közülük 3649-en kapták meg az engedélyt. Ugyanebben az időszakban 6621-en kértek letelepedési engedélyt, és 4794-en kapták meg.

 

A tartózkodási engedélyt kérők körében viszonylag sok szír, pakisztáni, iraki és iráni kapott lehetőséget, hogy Magyarországon éljen, legalábbis a családtagokkal együtt mindegyik nemzetiségű csoportból nagyjából százan-százan kaptak engedélyt.

 

Letelepedésre eleve kevesebben vágynak, és arányában kevesebben is jutnak hozzá az engedélyhez a kérelmezők közül, de ebben a kategóriában is több tucat olyan engedélyes van, aki a háborúk sújtotta, iszlámisták által terrorizált országokból, Szíriából, Pakisztánból vagy Irakból származnak.

 

A magyar letelepedési államkötvény olyan értékpapír, amelyet az Európai Unión kívüli befektetők vásárolhatnak a magyar kormány által kijelölt közvetítőkön keresztül, és ezért cserébe magyarországi letelepedési engedélyhez juthatnak, ezzel pedig az egész unióban szabadon utazhatnak. A közvetítők többynire a kormányhoz közel álló ügyvédek és gazdasági társaságok, akiknek több milliárd forint hasznuk volt már eddig is ezen az üzleten.

 

Forrás: hvg.hu

 

 

Utoljára frissítve: 2017-06-06 07:42:07

További híreink
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szórakoztató központot ígér a budapestieknek – és még közpénz se...
2024-04-18 17:49:40, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnö...
Bővebben >>