. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Jó súgói vannak a kormánysajtónak
2017-06-13 10:47:27
Jó súgói vannak a kormánysajtónak

Jó súgói vannak a kormánysajtónak

A Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó társaságnál az adóhatóság bűnügyi nyomozói jelentek meg, pedig a NAV korábban csak egy szokásos hatósági ellenőrzést jelzett nekik előre. A Mahir ügyvezetője azt mondja: az adónyomozók a Jobbik plakátkampányát megelőző időszak papírjaira voltak kíváncsiak. Kovács istván hangsúlyozta: a Mahir Cityposter áll a vizsgálatok elé, a társaság gazdálkodása ugyanis törvényes és szabályos számol be a hirtv.hu.

 

„Egy normál, rendes adóhatósági ellenőrzésre az adóhatóság ellenőrei e hét csütörtökre már bejelentkeztek” – mondta a Mahir Cityposter jogi képviselője. A revizorok helyett viszont az adóhatóság bűnügyi nyomozói érkeztek meg a plakátcéghez, már hétfőn – de ugyanazokra az iratokra voltak kíváncsiak mint kollégáik. Böröczky Kornélia szokatlannak tartja az eljárást. „Érthetetlenül állunk az események előtt, hiszen számomra ügyvédként ez teljes mértékben megdöbbentő, ez nem egy bevett gyakorlat. Előfordul, hogy az adóhatósági ellenőrzésből később bűnügyi igazgatósági eljárás van, de az, hogy a bűnügyi eljárást megelőzi az adóhatóságot, ez azért nagyon ritka” – mondta Böröczky Kornélia.

 

A HírTV információi szerint, bár a NAV nyomozói a Simicska Lajos üzletember érdekeltségébe tartozó céghez csak egy szokásos ellenőrzésre jelentkeztek be, a kormányközeli Magyar idők már a múlt héten azt írta: a Mahir-nál költségvetési csalás gyanújával indult nyomozás. A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó lap szerint a fideszes Tállai András által felügyelt szervezet közérdekű bejelentésre indított eljárást a Jobbik lopós plakátkampányával összefüggésben – a gyanú szerint több plakát kerülhetett ki, mint amennyit a Mahir és a Publimont bevallott.

 

„Négy adónyomozó várt a bejáratnál, és közölték, hogy ismeretlen tettes ellen, költségvetési csalás ügyében vizsgálatot indítanak nálunk. Természetesen felkísértem őket, megnéztük a megbízó levelüket, megnéztük milyen papírokat kérnek, és a legnagyobb együttműködéssel próbáljuk előkészíteni azokat a papírokat, amikre szükségük van. Érdekes módon csak egy szűkebb szeletét választották ki az ellenőrzésnek, nevezetesen a 2017. január és 2017. április 30-a közöttit, hogy ennek mi az oka azt nem tudom megmondani. Ha a Magyar Időkre gondolok vissza, mi jelent meg a cikkben, talán a Jobbikkal kapcsolatos lehet” – mondta Kovács István, a Mahir Cityposter Kft. ügyvezetője.

 

A kormányközeli lap múlt heti cikke egyébként nemcsak az eljárást előlegezte meg. Azt is megjegyezték, hogy a költségvetési csalás alapesetben két évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető, ám minősített esetben a büntetési tétel elérheti a tíz évet is.

 

A Mahir Cityposter panasszal élt a NAV határozata ellen.

 

Forrás: hirtv.hu


Kövessen minket a Facebookon és nem marad le semmiről:

 

Utoljára frissítve: 2017-06-13 10:48:04

További híreink
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szórakoztató központot ígér a budapestieknek – és még közpénz se...
2024-04-18 17:49:40, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munká...
Bővebben >>