. Ma Márk napja van.
Karácsony Gergely pártja nyitott az együttműködésre
2017-05-28 17:42:33
Karácsony Gergely pártja nyitott az együttműködésre

Karácsony Gergely pártja nyitott az együttműködésre

A Párbeszéd továbbra is nyitott az együttműködésre más ellenzéki pártokkal. A tervek szerint ősz végéig mind a 106 egyéni választókerületben megnevezi képviselőjelöltjét a 2018-as országgyűlési választásra – közölte Karácsony Gergely, a párt miniszterelnök-jelöltje, társelnöke telefonon az MTI-vel. Az ellenzéki politikus vasárnap a fővárosban mutatta be a Párbeszéd budapesti és Pest megyei egyéni választókerületi képviselőjelöltjeit.

 

Elmondása szerint a jelöltállítási folyamat április végén kezdődött a pártban. A jelöltek mindegyikéről azt gondoljuk, hogy nemcsak az ellenzék meglévő szavazóit tudnák megszólítani, hanem a hiányzó egymillió bizonytalan szavazót is – fogalmazott Karácsony Gergely. Mind olyan “makulátlan múltú” ember, aki jól ismeri a választókerület problémáit, és eddigi életútja hitelesíti arra, hogy az adott közösség képviselője legyen az új összetételű parlamentben – tette hozzá.

 

Karácsony Gergely közlése szerint a jelöltek között önkormányzati képviselők is vannak, és Kaltenbach Jenő volt ombudsman is a Párbeszéd képviselőjelöltje Pest megye 1. választókerületében, Érden.

 

A párt társelnöke kitért arra: a kormányváltás érdekében továbbra is nyitottak az együttműködésre más ellenzéki pártokkal az egyéni választókerületekben is. Elsősorban azokkal a pártokkal működnének együtt, amelyek – a Párbeszédhez hasonlóan – nem csak az elmúlt hét évet, a jelenlegi kormányt, hanem az azt megelőző kormányokat is “maguk mögött szeretnék tudni” – fogalmazott.

 

Az esetleges együttműködés részleteiről azt mondta: ha egy másik pártnak “jobb, igazabb, a mi jelöltjeinknél is erősebb” jelöltjei vannak, akkor egy országos együttműködés részeként elképzelhetőnek tartja, hogy visszalépjenek másik párt jelöltje javára. Egyelőre azonban arra készülnek, hogy önállóan is el tudjanak indulni a jövő évi választáson, ezért most a jelöltek és a párt programjának bemutatását tartják az elsődlegesnek – tette hozzá.

 

MTI

Fotó: MTI - Máthé Zoltán

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egy őrbottyáni földtulajdonos több mint kétmilliárd forintos kártalanítást követel, miután tervei szerint term...
Bővebben >>