. Ma György napja van.
Kemény buli lesz: világsztárokkal ünnepel az idén 10 éves Campus Fesztivál
2017-07-10 16:43:43
Kemény buli lesz: világsztárokkal ünnepel az idén 10 éves Campus Fesztivál

Kemény buli lesz: világsztárokkal ünnepel az idén 10 éves Campus Fesztivál

A július 3-ai sajtótájékoztatón a szervezők beszámoltak a július 19. és 23. közötti Campus Fesztivál sokszínű programjairól, s jelen voltak az elmúlt 10 év állandó fellépői is, mint Tankcsapda, Kowalsky meg a Vega, Ganxsta Zolee és a Kartel, vagy a Honeybeast.

 

Az idei jubileumi rendezvényen tizenhét programhelyszín lesz, idén újra két nagyszínpad működik majd. A négy nap minden korábbinál erősebb kulturális színezetet kap, 220 zenei programmal, illetve további 200 nem zenei programmal, dumaszínházzal, színházzal, közéleti és irodalmi beszélgetésekkel is várják a közönséget. A Campus Fesztivál programkínálata az elmúlt évekhez hasonlóan igen változatos. A rendezvényre a zenei felhozatal sokszínűsége jellemző, a különböző helyszíneken a rock, az elektronikus, a világzenei és jazz koncertek mellett számos más műfaj képviselői is fellépnek. 

 

Barcsa Lajos alpolgármester a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy az évről évre dinamikusan fejlődő Campus Fesztivál is hozzájárult ahhoz, hogy ma már Debrecen az ország turisztikai régióinak egyik központja. A vendégéjszakák száma folyamatosan emelkedik, és növekszik az ez időszakban a városunkba látogatók száma is. A Campus Fesztivál az ország egyik legnépszerűbb nyári könnyűzenei eseményévé vált, s ma már Debrecent erősítő márka lett, nemcsak a régióban, hanem a határokon túl is. Évente jelentős azon látogatók száma, akik a környező országokból érkeznek. Debrecenben tavaly 387 ezer vendégéjszakát töltöttek el a turisták, ami az egy évvel korábbihoz képest 10 százalékos emelkedés – emelte ki az alpolgármester. 

 

Az eseményre a DKV ebben az évben is felkészül, hiszen idén is indít éjszakai járatokat. Az idei újdonság, hogy most már a 0. napon is lesznek majd járatok, emellett a 22-es és a 24-es vonalon úgynevezett rásegítő autóbuszok is indulnak, vagyis a Campus ideje alatt sűrített menetrend szerint fognak közlekedni. 

 

Kapcsolódva az Európa Kulturális Fővárosa programhoz – számos izgalmas egyéb programmal várjuk azokat, akik a koncertek és partyk hangulatán kívül szeretnének más kulturális élményeket is átélni – mondta el Barcsa Lajos. Idén először saját programsátrat épít a Csokonai Színház. A társulat esténként két-két előadást visz színpadra a stadion keleti oldalán. A stadion emeleti részén idén is létrehozzuk a Debrecen-Korzót, ahol a városban működő kulturális intézmények mutathatják be magukat. Idén is már biztos az Agóra Tudományos Élményközpont, a Debreceni Művelődési Központ, a Méliusz Juhász Péter Könyvtár és a Nemzeti Művelődési Intézet megjelenése. 

 

A Campus Fesztivál nemrég nemzetközi szintű elismerést kapott. A legkomolyabb európai minősítő szervezet, az EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe) a legmagasabb szintű minősítést adta a debreceni rendezvénynek.

 

Forrás: debrecen.hu

Fotó: Miskolczi János

Utoljára frissítve: 2017-07-10 17:23:19

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar P...
Bővebben >>