. Ma Auguszta napja van.
Kovács László: Magyarország nem EU-ellenes
2017-06-30 10:12:44
Kovács László: Magyarország nem EU-ellenes

Kovács László: Magyarország nem EU-ellenes

Ezt mondta a kormányszóvivő az M1 aktuális csatornán csütörtök este.

 

Kovács Zoltán a nemrég lezárult nemzeti konzultációval kapcsolatban azt mondta: "Magyarország az első", az elmúlt hét évben a kormány bebizonyította, hogy minden döntésben a magyar emberek érdekeit képviseli.

Úgy fogalmazott: óriási a távolság "a brüsszeli bürokraták, sok brüsszeli politikus" és az európai emberek gondolkodása között, Európa jövője az európai emberek kezében van.

A kormányszóvivő szerint a következő egy évnek, például Magyarország visegrádi elnökségének fontos témája lesz annak bizonyítása, hogy azért, mert néhány, egyébként fontos pontban "nem értünk egyet azzal, amit Brüsszelből javasolnak, nemhogy nem Európa-ellenesek vagyunk, hanem kimondottan szeretnénk visszatérni" az Európai Unió alapértékeihez.

Kovács Zoltán ezek között említette, hogy a nemzeti szuverenitásból többet már nem szabad elvenni, mert az garantálja Európa erősségét az erős nemzetállamokon keresztül.

A kormányszóvivő közölte: azokat a területeket kell megtalálni - egyebek mellett a közös védelmi politika, a gazdaságpolitika bizonyos kérdései, a digitalizáció -, ahol van értelme az együttműködés mélyítésének, és Magyarország kész is erre.

Hangsúlyozta ugyanakkor: azokon a területeken, amelyeken "lehetetlen" egyetértést teremteni, és ilyen a migráció, a kormány nem fog engedni, mert a magyar emberek "soha nem fognak beleegyezni" abba, hogy "rájuk erőltessék" migránsok befogadását.

 

MTI

Fotó: MTI - Marjai János

További híreink
Közös EP- és fővárosi listát állít az MSZP, DK és Párbeszéd
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre. Közös európai parlamenti- és fővárosi listát állít a három ...
2024-03-28 21:01:27, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A dezertőr, mint politikai playboy – kommentálta Magyar Péter felbukkanását a PHSZ
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseket vett fel - állítja az immár politikai párttá szerveződött ...
2024-03-26 18:23:19, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Dobrev Klára szerint nem Magyar Péter kell Magyarországnak
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, miután többtízezres tömeget tudott összehívni március 15-én B...
2024-03-17 11:52:01, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
Bővebben >>