. Ma Andrea napja van.
Kubatov: a másfél millió aláírás a függetlenség melletti kiállás bizonyítéka
2017-05-20 07:12:59
Kubatov: a másfél millió aláírás a függetlenség melletti kiállás bizonyítéka

Kubatov: a másfél millió aláírás a függetlenség melletti kiállás bizonyítéka

A kormánypárti politikus a nemzeti konzultációról szervezett országjárás nagykőrösi állomásán kiemelte: a Brüsszel elleni küzdelemben “nincsenek társaink”, mert nemzeti ügyekben minden államnak a saját ügye a fontos. “Magunknak kell tehát megvívni a csatáinkat, de ezt nem is bízhatjuk másra” – fűzte hozzá.

 

Emlékeztetett: a 2010-es kormányváltás után, “a csőd szélén táncolva” felmerült az IMF-hitel felvételének lehetősége. Ennek feltétele azonban az adók emelése, a nyugdíjak és a fizetések csökkentése lett volna. Az IMF játékszabályaival szembemenve a kormány azonban ennek éppen az ellenkezőjét tette. Az adókat csökkentette, a fizetéseket pedig emelte, és “az ország mégis működik” – tette hozzá.

 

Hangsúlyozta, a kormány intézkedéseivel Magyarország a segélyalapú társadalomról mára áttért a munkaalapú társadalomra. Mint mondta, az nem lehet ugyanis, hogy “generációk nőjenek úgy fel, hogy nem látják a szüleiket munkába járni”. Ezen a kormány változtatott, és ma már nem is kérdés, hogy a segélyekre várakozás helyett mindenkinek dolgoznia kell.

 

Kiemelte, hét éve nem emelkedett az energiahordozók ára, a szocialisták nyolcéves kormányzása idején ezzel szemben félévente emeltek, így gyakorlatilag 2002 és 2010 között a duplájára nőtt az energiahordozók ára.

 

Az európai demográfiai problémákra reagálva elmondta: “a kiüresedő falvakra nem a migráció a válasz”, a családtámogatási rendszer feltételeinek megteremtésével kell elérni, hogy “a magyar anyák egyre több gyermeket vállaljanak”.

 

Beszélt a Magyarországon minden tekintetben megváltozott bűnügyi térképről is. Mint mondta: eltűntek Budapestről “az éjszaka királyai”, megszűntek a romák elleni gyilkosságsorozatok, de kezelni kellett a 2015 óta tartó migránsválságot is. A kormány intézkedéseivel nem tesz mást, mint betartja az európai törvényeket és a schengeni szerződést, megvédi a földrész határait. “Ezt kérik rajtunk számon” – tette hozzá.

 

A Fidesz pártigazgatója szerint “érdekes világot élünk, amiben a politikát sok esetben nem politikusok, hanem civilek csinálják”: Soros György régi jól bevált módszere alapján civiljei megkönnyítik és felgyorsítják Európában a migrációt. Ezzel szemben a kormány érdeke lelassítani és visszaszorítani azt – mondta.

 

A 2018-as választásnak nagy a tétje, hiszen az forog kockán, hogy “marad-e szavunk a hazánkat érintő kérdések eldöntésében”. A magyar kormány azonban nem ijed meg a támadásoktól, és nem hátrál meg semmi elöl – szögezte le Kubatov Gábor.

 

MTI

Fotó: MTI - Szigetváry Zsolt

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek,...
Bővebben >>