. Ma Márk napja van.
Lázár János: Magyarország áll az Európai Parlament vizsgálata elé
2017-05-18 07:35:43
Lázár János: Magyarország áll az Európai Parlament vizsgálata elé

Lázár János: Magyarország áll az Európai Parlament vizsgálata elé

Az új felsőoktatási törvény megfelel az európai jogi normáknak, ezért Magyarország áll minden vizsgálat elé - reagált az Európai Parlament szerdai, a magyarországi helyzetről hozott határozatára Lázár János a Csongrád megyei Kiszomboron tartott lakossági fóruma után.

 

Megjegyezte: a sokadik EP-vizsgálat lesz ez Magyarországgal szemben, "ebben nincs semmi újdonság".  Hangsúlyozta, véleménye szerint minden Magyarországon működő egyetemre egyforma szabályoknak kell vonatkozniuk, így Soros György Közép-európai Egyetemére is. Lázár János azt mondta: Soros György brüsszeli lobbija erős, "óriási befolyása van a baloldalra Sorosnak". Politikai nyomásgyakorlásnak Magyarország nem enged - jelentette ki.


A lakossági fórumon Lázár János az Európai Parlament szerdai döntésével kapcsolatban úgy fogalmazott: az EP "Soros György szája ízének megfelelő módon" elítélte az országot azért, mert meg akarta vonni a Soros-egyetem privilégiumait. Aki megszavazta a szigorúbb határozatot, Magyarország ellen szavazott. "Ezt nem fogadhatjuk el" - mondta a miniszter.


Az EP a szerdai határozatban többi között arra szólította fel a magyar kormányt, hogy függessze fel az új felsőoktatási törvényben megjelelt határidőket, és vállaljon kötelezettséget arra, hogy a Közép-európai Egyetem (CEU) szabad intézményként Budapesten maradhat.


MTI

Fotó: MTI - Koszticsák Szilárd

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha en...
Bővebben >>