. Ma Márk napja van.
Leslie Mandoki szerint rendjén van, hogy az Orbán-kormány 1,4 milliárddal támogatja az európai turnéját
2017-08-05 12:24:27
Leslie Mandoki szerint rendjén van, hogy az Orbán-kormány 1,4 milliárddal támogatja az európai turnéját

Leslie Mandoki szerint rendjén van, hogy az Orbán-kormány 1,4 milliárddal támogatja az európai turnéját

A Németországban élő magyar zenész a tavaly kormányközelbe – Schmidt Mária tulajdonába – került Figyelőnek adott interjúban beszélt erről írja a 168 Óra Online.

 

A lap első kérdése arról az 1,4 milliárd forintos támogatásról szólt, amelyet a Mandoki Soulmates az európai turnéjára kapott az Orbán-kormánytól az 1956-os emlékév részeként. A felvetésre, hogy rendjén van-e a támogatás, Lelsie Mandoki így válaszolt:

 

„Először is tisztázzuk: nem engem támogat a kormány, hanem projekteket, amelyekben engem közreműködő művészként kérnek fel azok a szakemberek, akik ezeket a programokat megvalósítják.”


Ehhez hozzáfűzte, szerénytelenség nélkül állíthatja, hogy olyan produkciókban vehetett részt, amelyek öregbítették Magyarország hírnevét, őt magát pedig művészként „igazából sohasem” érdekelték az anyagiak.


Mandoki az interjúban elárulta azt is, hogy „pesti srácnak” tartja magát, aki „ingázik a nagyvilágban”, de az életének a központja München, hogy Németországban már a negyedik olyan választási kampány következik, amelyben „a maga módján, mint művész” részt vesz – mindig is támogatta Angela Merkelt –, és azt is, hogy amíg Magyarországon bárhova, a Hír TV-re, az ATV-re vagy az RTL Klubra kapcsolta a televíziót, kormánykritikus hangokat hallott, addig Németországban a political correctness uralkodik, és csak egyféle hangadó vélemény van a vezető médiában.

 

A Világgazdaság tavaly augusztusban írta meg, hogy a németországi Tutzingben bejegyzett Red Rock Musikproduktion GmbH 1,4 milliárd forintos magyar állami megbízást nyert el a Network 360 Reklámügynökség Kft.-vel beadott közös pályázaton olyan „művészeti kiadványok” megvalósítására, amelyeken keresztül Magyarország kulturális-történelmi értékei bemutatásra kerülnek. A pályázatot a Miniszterelnöki Kabinetiroda írta ki. A Network 360 Rogán Antal tárcavezető szomszédjának, Csetényi Csabának a cége. (A 168 Óra Csetényivel készült interjúját ide kattintva olvashatják el.)

 

Forrás: 168 Óra Online, címlapkép: MTI - Mohai Balázs

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tű...
Bővebben >>