. Ma Márk napja van.
Megnyitották a harmincadik Diákolimpiát a cívisvárosban
2017-06-23 09:42:58
Megnyitották a harmincadik Diákolimpiát a cívisvárosban

Megnyitották a harmincadik Diákolimpiát a cívisvárosban

A június 21. és 24. közötti döntőkben a cívisváros négy sportágban, hat csoporttal képviselteti magát. Rengeteg gyerek vesz részt a versenyen, a Magyar Diáksport Szövetség szerint a cívisváros a tökéletes helyszín. Debrecenben a kultúra, az oktatás mellett a sport szeretete is kiemelkedő. Ezt bizonyítja, hogy újabb fontos sportesemény otthona lesz. Négy nap alatt hat sportágban összesen 1500 diáksportoló versenyzik majd a Diákolimpián.


A Diákolimpiát június 21-én 20.00 órakor nyitották meg a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban, az ünnepélyes nyitányon részt vett Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára, Berki Krisztián, olimpiai bajnok tornász, valamint Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke is. Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere megnyitóbeszédében hangsúlyozta, Debrecen számára nagyon fontos a sport, ami abban is megmutatkozik, hogy a város számos nagy versenynek adott már otthont, de kiemelt figyelmet szentel az utánpótlás nevelésnek is.


A három napon át tartó versenysorozat nemcsak a diáksportolók versengéséről szól, június 24-én ingyenesen látogatható Fesztivál Falu is várja az érdeklődőket. A Fesztivál Falu programjaiban való aktív részvételért karszalag jár, amely ingyenes belépésre jogosít az esti Children of Distance koncertre a Főnix Csarnokba.


Forrás: DMJVÖ/Facebook

Fotó: Miskolczi János


Kövessen minket a Facebookon és nem marad le semmiről:

 

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szór...
Bővebben >>