. Ma Emma napja van.
Mi van a színfalak mögött?
2014-09-18 09:21:49
Mi van a színfalak mögött?

Mi van a színfalak mögött?

Beszélgetéssel egybekötött nyílt próbát hirdet a Magyar Dráma Napján a Csokonai Színház. Szeptember 21-én (vasárnap) 10 és 12 óra között az évad első bemutatója, az Istent a falra festeni című kocsma-dráma születésének tanúi lehetnek a Víg Kamaraszínházban.



A Magyar Dráma Napján a színfalak mögé nézhetnek Csokonai Színházban! Részt vehetnek egy értelmezési játékban, hogy kiderítsék: mit mond nekünk egy szöveg? Annak, aki olvassa és annak, aki színpadra állítja? Közlése, üzenete kimeríthető-e egyszer és mindenkorra? Hogyan láttat-fedeztet fel egy rendező újabb és újabb értelemvonatkozásokat a színészeivel, hogy ne maguk mögött hagyjanak egy szöveget, hanem belebocsátkozzanak?! A rendező és a színészek a felmerülő kérdésekre is szívesen válaszolnak!

 

Az Istent a falra festeni című drámáról:

A helyszín Magyarország egy nevén nem nevezett falujának utolsó – ha nem egyetlen – utcája, s annak fő színtere, a kocsma. Hivatalosan persze presszó, Misi-presszó, a tulaj után. Itt sörrel kísérik a pálinkát, pálinkával kísértik az Istent – és mindezt persze hitelre. Ez a hely mégis aranybánya, hisz itt szórja szét szemérmetlenül élete göngyöleg-gyöngyét az utca díszes-fergeteges kis kolóniája, s itt örülnek együtt - a másik baján.

 

De mikor van, hogy már kár az öröm? Vajon hány utolsó cseppet lehet tölteni a néha félig üres, néha félig teli pohárba? És ha már rég betelt, meddig mutogathatunk egymásra Isten ujjával? És mikor van túl későn rájönni, hogy úgy volt jó, ahogy volt, amíg nem lett így, ahogy van? A válasz kacagtatóan édes nedűje és gyomorkeserűje is ott csordogál. A kocsmában. Fogyasszák figyelmes mértékkel!

Egészségükre!


Utoljára frissítve: 2014-09-18 09:37:08

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg a...
Bővebben >>