. Ma Márk napja van.
Minden marad a régiben
2015-01-30 06:29:22
Minden marad a régiben

Minden marad a régiben

A klinikai parkolók ügye volt a legnagyobb vitát kiváltó téma a debreceni közgyűlésen. Az ellenzéki pártok képviselői- a betegek érdekeire hivatkozva-, ingyenes vagy kedvezményes parkolást sürgettek. A fideszesek viszont ragaszkodtak a fizetős megoldáshoz.



 

A vizsgálat során kétféle rendszer jött szóba. Az egyik a sorompós beléptető rendszer kiépítése, a másik új típusú automaták telepítése volt. Mindkét megoldásnál azt vették figyelembe, hogy a rendszer alkalmas legyen fél vagy egy óra kedvezmény adására.

 

A vége az lett, hogy maradjon minden a régiben, mert a főosztály véleménye szerint „ mindkét rendszer beszerzési és kiépítési költségei irrelevánsan magasak, továbbá a kedvezmény révén az üzemeltetőt hozzávetőlegesen 10 millió forintos bevételkiesés terhelné”.

 

Varga Zoltán (DK) arra kérte a testületet, hogy legyenek egyszer nagyvonalúak. Mert ha a stadion füve megérdemli a „műnapot”, akkor a debreceniekre is áldozhatnának. Miután kiszámíthatatlan a kezelések ideje, Varga szerint minden második embert megbüntetnek. 33 millió forint a tét. Ennyit hoz az a parkoló.

 

Papp László polgármester arról beszélt, hogy novemberben még azt hitte, lehet jobb megoldás. Kétszer küldte vissza átdolgozásra a főosztály javaslatát. De be kellett látnia, hogy nincs jó megoldás. Olyan, ami mindenkinek jó. A parkoló ingyenessé tétele a polgármester szerint káoszhoz vezet. Olyanok is igénybe vennék, akik nem is a klinikára mennek. És ezzel foglalnák a helyet a betegek elől. 280 helyről van szó, ez a parkoló nem bír el többet.  

 


További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Romos és penészes cserelakás, amelyet felajánlott a MÁV az egyik bérlőnek, akinek a szerződését a mini-Dubaj m...
Bővebben >>