. Ma Márk napja van.
Most akkor mi van ?
2014-08-17 07:22:39
Most akkor mi van ?

Most akkor mi van ?

Debrecenben és Nyíregyházán is láttak szombaton tankokat a vasútállomásokon.




Miután a Hídfő.net portál azt írta, az ukrán válság kirobbanása óta a Magyar Honvédség készleteiből kivont eszközöket árusító HM EI Zrt. két pályázatot is kiírt használt T-72-es harckocsikra és mindkettőt az 2013 októberében alapított, cseh magánszemélyek által birtokolt társaság, az Excalibur Defense Kft nyerte meg, és elképzelhető, hogy a harckocsikat végül Ukrajnában értékesítették, az orosz külügyminisztérium egy közleményt adott ki.

A közlemény szerint az Ukrajnába irányuló magyar harckocsiszéllítmányok sértik az Európai Unió e kérdésben kialakított közös álláspontját, mivel az arra kötelezi az EU-tagországokat, hogy ne exportáljanak olyan termékeket, amelyek fegyveres konfliktusokat szíthatnak vagy mélyíthetnek el.

A magyar külügyminisztérium közölte, a Magyar Honvédség az egyik raktárbázisból szállít át harcjárműveket, illetve egyéb hadieszközöket vasúton egy másik hadianyagraktárába.

Mint mondták, pénteken és szombaton a kalocsai raktárbázisról használatra már nem alkalmas T-72 típusú, páncélozott harcjárműveket, illetve egyéb hadieszközöket szállítanak át vasúton a nyírteleki hadianyagraktárába, a szerelvény Kalocsáról a Kiskőrös-Budapest-Ferencváros-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza útvonalon keresztül jut el Nyírtelekre.


További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei le...
Bővebben >>