. Ma Andrea napja van.
MSZP: a harmadik országbeli munkavállalók lényegesen többet keresnek a magyar dolgozóknál
2017-07-27 15:43:23
MSZP: a harmadik országbeli munkavállalók lényegesen többet keresnek a magyar dolgozóknál

MSZP: a harmadik országbeli munkavállalók lényegesen többet keresnek a magyar dolgozóknál

Gúr Nándor, az ellenzéki párt alelnöke szerdán Budapesten sajtótájékoztatón azon véleményének adott hangot, mintha szándékosan üldözné el a kormány az országból az embereket, mintha az lenne a lényeg, "akik nem a Fideszre szavaznak, azok még az se baj, ha elhagyják ezt az országot".

A szocialista országgyűlési képviselő indoklásként elmondta, hogy egy 2011-es nemzetgazdasági miniszteri rendelet szerint a harmadik országból érkező munkavállalók bérének el kell érnie egy meghatározott összeget, amelyet a bruttó átlagkeresetek alapján állapítanak meg.

Idén 300 ezer-375 ezer forintos bruttó bért kell fizetni a harmadik országbeli munkavállalóknak - mutatott rá, megjegyezve: ezek a munkavállalók nem kereshetnek kevesebbet nettó 200 ezer forintnál.

Szerinte a harmadik országbeli munkavállalók főként az egészségügyben dolgoznak, ahol a kezdő magyar munkavállalók minimálbért kapnak, míg az évtizedek óta ott dolgozók alig keresnek többet a garantált bérminimumnál.

Hozzátette: a minimálbér nettó 84 ezer forintos, a garantál bérminimum nettó 107 ezer forintos keresetet jelent.

Gúr Nándor szerint ez a bérezés elfogadhatatlan, változtatni kell rajta.

Az MSZP alelnöke kapott kérdést arról, hogy Botka László, a párt miniszterelnök-jelöltje az 168 óra című hetilapnak adott interjúban árulónak tartotta Molnár Zsoltot, a párt országos elnökségének tagját, mert javaslataival szembe megy a szocialista párt kongresszuson elfogadott irányvonalával.

Gúr Nándor úgy értékelt, hogy ez Botka Lászlónak egy kemény mondata, ugyanakkor személyes álláspontja. Hozzátette, az MSZP egy demokratikus párt, ahol mindig is jellemző volt a véleményalkotás szabadsága.

Közölte, nem ismer olyan elnökségi, vagy a párt országos választási bizottsága által hozott döntést, amely azt a következtetést tartalmazná, amelyet Botka László megfogalmazott.

Szerinte abban nincs nézetkülönbség Botka László és Molnár Zsolt között, hogy mindketten le akarják váltani a Fideszt 2018-ban.

Arra a kérdésre, hogy Molnár Zsolt számíthat-e valamilyen retorzióra, etikai vizsgálatra, kizárásra, Gúr Nándor közölte, ezt valakinek kezdeményeznie kell. Ha Botka László úgy gondolja, ilyet akar kezdeményezni, akkor az szíve joga - fogalmazott.

 

MTI

Fotó: MTI - Kovács Tamás

További híreink
Ujhelyi István: A Fidesz bűne lesz, ha az EU megbünteti Magyarországot!
Az MSZP alelnöke kitart amellett, hogy botrányos felsőoktatási törvény, melynek következményei lehetnek.
2017-08-05 15:57:27, Hírek, Vélemény Bővebben
Gyurcsány Ferenc: Mi az utolsó pillanatig készek vagyunk megállapodni
A volt miniszterelnök és pártja azt látná helyesnek, ha teljes demokratikus ellenzéki együttműködés lenne.
2017-08-05 13:09:06, Hírek, Vélemény Bővebben
Tudta? Orbán Viktor a Fidesz szavazóktól is lopja a közpénzt, de azok ezt is szeretik
Persze nekik az is elég ha imádottjuk búgó hangon a fülükbe súgja, támadnak a migránsok, meg az a Soros nevű vén gazember, és máris a lába előtt hevernek védelemért könyö...
2017-08-05 11:08:18, Hírek, Vélemény Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Karsai Dániel akként döntött, hogy 2024. március 31. napjával befejezi az ügyvédi tevékenységét és egyúttal ki...
Bővebben >>