. Ma Emma napja van.
MSZP: tavaly november óta nyomoznak a pécsi buszbeszerzés ügyében
2017-05-23 14:31:43
MSZP: tavaly november óta nyomoznak a pécsi buszbeszerzés ügyében

MSZP: tavaly november óta nyomoznak a pécsi buszbeszerzés ügyében

Tavaly november óta nyomozás folyik a pécsi buszbeszerzés ügyében – mondta Szakács László, az MSZP frakcióvezető-helyettese Polt Péter legfőbb ügyész írásbeli kérdésre adott válaszára hivatkozva sajtótájékoztatón.

 

zakács László elmondta, nem azért nyomoznak, mert a magyar hatóságok észrevették volna, hogy valami tennivalójuk van az ügyben, az eljárás a holland nyomozó hatóságok jelzése után indult.

 

Felidézte, a buszokat beszerző Tüke Busz Zrt.-hez közérdekű adatigényléssel fordult, de a cég nem adta ki a kért adatokat. Hozzátette: pert indított, hogy kiderüljön, mi alapján került 3,5 milliárd forintba az a buszbeszerzés, amelyre korábban 2,8 milliárd forintos ajánlatot is kapott Pécs.

 

Szakács László kifejtette: a Volvo Hungária Kft. 2014 decemberében kereste meg a baranyai megyeszékhelyet 115 használt hollandiai busz beszerzése miatt 2,8 milliárd forint értékben.

 

Majd “kifürkészhetetlen okokból” 2015 februárjában 3,5 milliárd forintra írták ki a közbeszerzését – mondta az ellenzéki politikus, megjegyezve, hogy Pécs egy közvetítőcéget is igénybe vett az ügylethez.

 

Szakács László azt firtatta, miért kellett bevonni egy közvetítőcéget. Mit tudtak erről az ügyletről a pécsi politikusok? – kérdezte. Majd arra szólította fel Páva Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármestert és a város két fideszes országgyűlési képviselőjét, Csizi Pétert és Hoppál Pétert, hogy tisztázzák magukat.

 

Polt Péternek az Országgyűlés honlapján olvasható válaszából kiderül: különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének a gyanúja miatt nyomoz a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.

 

Szakács László a sajtótájékoztatón együttérzését fejezte ki a manchesteri robbantásban meghalt emberek családjának. Közölte, nem győzhet az a gyáva ideológia, amely úgy próbál győzni, hogy fiatalokat támad meg. Ezt el kell ítélni és meg kell akadályozni, hogy a jövőben ilyen megtörténhessen – tette hozzá.

 

MTI

További híreink
Ujhelyi István: A Fidesz bűne lesz, ha az EU megbünteti Magyarországot!
Az MSZP alelnöke kitart amellett, hogy botrányos felsőoktatási törvény, melynek következményei lehetnek.
2017-08-05 15:57:27, Hírek, Vélemény Bővebben
Gyurcsány Ferenc: Mi az utolsó pillanatig készek vagyunk megállapodni
A volt miniszterelnök és pártja azt látná helyesnek, ha teljes demokratikus ellenzéki együttműködés lenne.
2017-08-05 13:09:06, Hírek, Vélemény Bővebben
Tudta? Orbán Viktor a Fidesz szavazóktól is lopja a közpénzt, de azok ezt is szeretik
Persze nekik az is elég ha imádottjuk búgó hangon a fülükbe súgja, támadnak a migránsok, meg az a Soros nevű vén gazember, és máris a lába előtt hevernek védelemért könyö...
2017-08-05 11:08:18, Hírek, Vélemény Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseke...
Bővebben >>