. Ma Márk napja van.
Nagyot aratott a Debrecenbe érkezett „Taurin trauma” című bűnmegelőzési musical
2017-06-01 20:01:05
Nagyot aratott a Debrecenbe érkezett „Taurin trauma” című bűnmegelőzési musical

Nagyot aratott a Debrecenbe érkezett „Taurin trauma” című bűnmegelőzési musical

Bűnmegelőzési színházi előadást rendeztek a debreceni Lovardában május 31-én 16 és 20 órától. A mintegy 700 fős nézőközönséget elsősorban a Debrecenben található középfokú oktatási intézmények biztosították, de lakóotthonok fiataljai, sőt környező megyékből érkező tanulók is megtekintették a színpadi művet.

 

A Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács Titkársága 2015-ben a „Dal a Tiéd!” című projekt keretében bűnmegelőzési témájú musical létrehozásával bízta meg a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházat. A színdarab elkészült és „Taurin trauma" címmel mutatták be 2015 decemberében.

 

Az előadás a 14-24 év közötti korosztályt célozza meg. Időszerű témát dolgoz fel művészi eszközökkel, egy-egy alkalommal fiatalok százait késztetve gondolkodásra a világ őket foglalkoztató történéseivel kapcsolatban, így felszínre kerül a kábítószer fogyasztás is.

A darab megtekintése során láthatják a világ dolgainak színét és fonákját, különböző élethelyzetben lévő kortársaik játékán keresztül, számukra a leginkább fogyasztható hangnemben, humorral, zenével, tánccal színesítve.

 

A műsor előtti köszöntő beszédében Dr. Juhász Zoltán r. alezredes bűnmegelőzési osztályvezető kiemelte, hogy a rendőrség folyamatosan keresi azokat az innovatív megoldásokat, amelyekkel még inkább meg lehet szólítani a fiatalokat és amellyel elérhető az érintett korosztály jogi tudatosságának növelése, valamint az hogy gondolatokat ébresszen a fiatalokban, aminek hatására képesek lesznek belső meggyőződésből felismerni, kezelni, elutasítani a jogsértő cselekményeket és elkerülni az áldozattá válást.

 

Az alezredes kiemelte, hogy az előadás végén, amikor legördülnek a függönyök nem ér véget a téma feldolgozása, hiszen jelen vannak az iskolákban, ahol kiscsoportos formában segítsenek az estlegesen felmerülő kérdések megvitatásában.

 

- Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság -

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik,...
Bővebben >>