. Ma Csongor napja van.
Napokig marad a Bocskai-jogar Debrecenben
2017-06-25 18:43:07
Napokig marad a Bocskai-jogar Debrecenben

Napokig marad a Bocskai-jogar Debrecenben

Történelmi ritkaságok érkeznek hamarosan a cívisvárosba. Hét helyszínen félszáz program várja a látogatókat június 24-én, szombaton Debrecenben, a Múzeumok éjszakáján, melynek fővárosa lesz a cívisváros. Minden eddiginél több és érdekesebb látványosság lesz a kiállító tereken.


Az idei rendezvény egyik legnagyobb meglepetése Bocskai István erdélyi fejedelem uralkodói jelvényének, fejedelmi botjának debreceni bemutatása lesz. Papp László polgármester a Múzeumok éjszakájának előestéjén elmondta, az ereklyével kapcsolatban további kellemes meglepetés, hogy a fejedelmi bot nemcsak június 24-én lesz látható Debrecenben, hanem további négy napig is a cívisvárosban marad. Debrecen első embere további jó hírekkel is szolgált: folytatása lesz a Román Nemzeti Történeti Múzeummal történő együttműködésnek.


Július 12-én ugyanis rendkívül értékes kiállítás érkezik Debrecenbe, amelynek keretében több mint ezer arany és ezüst tárgyat mutatnak be. A bukaresti múzeum szervezésében 31 romániai megyei múzeum kincseit, a mai Románia, jelentős részben Erdély területén talált, az aranyművesség kezdeti időszakától, a késő antik, kora középkorig terjedő időszak legértékesebb arany és ezüst kincseit láthatják majd az érdeklődők Debrecenben.


Forrás: DMJVÖ/Facebook

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az Orbán család már hosszú évek óta építgeti, szépítgeti a hatvanpusztai luxusmajorságot, József nádor egykori...
Bővebben >>