. Ma Béla napja van.
Orbán Viktor: Izraelt és Magyarországot összeköti a hazájuk és nemzetük iránti szeretet
2017-07-20 09:56:44
Orbán Viktor: Izraelt és Magyarországot összeköti a hazájuk és nemzetük iránti szeretet

Orbán Viktor: Izraelt és Magyarországot összeköti a hazájuk és nemzetük iránti szeretet

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége meghívására a budapesti látogatáson tartózkodó Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, valamint Orbán Viktor látogatást tett a magyar zsidó közösségnél, a Dohány utcai zsinagógában.

Az eseményen a magyar kormányfő beszédében kifejtette: olyan jövőt képzelnek el, amelyben összeköt továbbá a külső fenyegetésekkel szembeni önvédelem, a terrorizmus elleni küzdelem, a modern technológia, innováció és kutatás, a kereskedelmi és beruházási kapcsolatok, a kultúráik közötti mély kapcsolat.

Összeköt az identitásunk magabiztossága, az, hogy "tudjuk, kik vagyunk" és büszkék vagyunk arra, akik vagyunk - fogalmazott.

Orbán Viktor hangsúlyozta: elsősorban azonban olyan jövőt képzelnek el, amelyben összeköti őket egymás kölcsönös tisztelete.

A miniszterelnök kiemelte: ma Magyarországon a zsidó élet a reneszánszát éli, és azt kívánják, hogy a magyar zsidóság alkotó energiái szabadon kibontakozzanak.

 

MTI

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik,...
Bővebben >>