. Ma Emma napja van.
Orvoshiány miatt zárják be a Nyírő fél belgyógyászatát
2017-06-03 15:56:59
Orvoshiány miatt zárják be a Nyírő fél belgyógyászatát

Orvoshiány miatt zárják be a Nyírő fél belgyógyászatát

A súlyos orvoshiány miatt a Nyírő Gyula Kórház kénytelen a nyárra bezárni a belgyógyászati osztálya felét, az ellátáshoz a Honvédkórháztól kap segítséget az intézmény – tudta meg a Magyar Nemzet egy a neve elhallgatását kérő kórházi dolgozótól.

 

A honlapján a fővárosi kórház arról tájékoztatja a betegeket: június 1. és augusztus 31. között a kórház belgyógyászati osztályának közel felén szünetel az ellátás, 67 ágyból így 32 lesz elérhetetlen. A 1131, 1133, 1134 és 1135 irányítószámú körzetekben lakó betegeknek ez idő alatt a Honvédkórházba kell menniük.

 

A kórház harmadik emeletén található belgyógyászat tegnap már üres volt.

 

Egy orvos arról számolt be a lapnak: ő nemrégiben mondott fel a kórházban, és a közelmúltban több másik kollégája is így tett. Távozásának oka, hogy jobb ajánlatot kapott, és a kórházban az egyébként régóta fennálló súlyos orvoshiány miatt nagy a terhelés a rezidenseken és a szakorvosokon is. Ráadásul mivel az intézmény országos pszichiátriai és addiktológiai intézet is, a belgyógyászaton is sok az átvett pszichiátriai beteg, ami nem túl vonzó a belgyógyásznak készülő rezidenseknek. Ők ugyanis szeretnének minél többet tanulni, többféle esetet látni.

 

Kitért arra is, hogy szinte minden kórházban nehézséget okoz az orvoshiány, és a határon mozog a betegellátáshoz szükséges létszám. Szerinte a Nyírő Gyula Kórházban már nagyon érett a mostani szüneteltetés, hiszen eddig is tarthatatlan volt a helyzet. A szakorvosokon hatalmas a teher, rengeteg a túlórájuk. A rezidensek is folyamatosan vándorolnak a kórházak között. Hangsúlyozta: nővérekből is nagy a hiány, ez az összes egészségügyi intézményben probléma.

 

Hegedűs Zsolt, a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezetének alelnöke a témával kapcsolatban arról beszélt a lapnak: eddig sem volt példa nélküli, hogy a kórházak átcsábították magukhoz az orvosokat, nővéreket, és így az az intézmény, amelyik színvonalban és fizetésben nem tud elég versenyképes lenni, egyre nehezebb helyzetbe kerül. Jelenleg ennek is a betegek a legnagyobb vesztesei.

 

Probléma szerinte az is, hogy jelenleg nincsenek nyilvánosan elérhető betegelégedettségi adatok, nem tudni, hogy egy kórházban milyen minőségű az ellátás, és hogyan valósul meg a betegbiztonság. Nem látni például, hogy hány beteg halt meg az ellátást követő 30–90 napban, a sürgősségi osztályon hányan várakoztak, és mennyi ideig.

 

Forrás és fotó: Magyar Nemzet

További híreink
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szórakoztató központot ígér a budapestieknek – és még közpénz se...
2024-04-18 17:49:40, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szór...
Bővebben >>