. Ma Márk napja van.
Robotika vb : nyírbogdányi siker
2014-07-26 10:57:46
Robotika vb : nyírbogdányi siker

Robotika vb : nyírbogdányi siker

Negyedikek lettek a magyar diákok a RoboCup2014 Robotika világbajnokságon Brazíliában. A Joao Pessoa-ban megrendezett versenyen a nyírbogdányi Kazinczy Ferenc Baptista Általános Iskola három diáklányból álló csapata a RobocupJunior Rescue (katasztrófamentés) kategóriában 20 ország 29 csapatával versenyzett.





Papcsák Nóra, Jakab Ágnes és Poór Fanni felkészítő tanáruk, Abán Csaba segítségével érték el a rangos helyezést – tájékoztatta a Baptista Szeretetszolgálat az MTI-t.A magyar diákok eredménye azért is jelentős, mert nem csak a versenyt életre hívó Japán és az Egyesült Államok versenyzőit, de a tavalyi győztes horvátokat is maguk mögé utasították.A hetedikes diákok az informatika órákon négy éve foglalkoznak robotikával, később azonban a külön foglalkozások során a gépek programozását és a robotok építését is megtanulták.

A RoboCup (Robot Kupa) egy kutatási-oktatási projekt, amelyet 1997-ben az Egyesült Államok, Japán és Németország indított útjára azzal a céllal, hogy összemérjék és serkentsék a robot-kutatásokat és fejlesztéseket a világban.


További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei le...
Bővebben >>