. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Rogán felesége dönthet a helikopterezésről
2017-06-23 12:05:07
Rogán felesége dönthet a helikopterezésről

Rogán felesége dönthet a helikopterezésről

A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszternek tavaly októberben okozott nehéz perceket, hogy a Népszabadság megírta, és fényképekkel is bizonyította: családjával együtt helikopterrel utazott egy esküvőre. A tárcavezető először letagadta az akkori becslések szerint 1,5-2 millió forintos luxusutat, később pedig, amikor a bizonyító erejű fotó is előkerült, sikeres üzletasszony feleségét emlegette, akinek cége állítólag egy barterszerződés keretében szerezte a járművet – írja a Magyar Nemzet.

 

Nos, a sikeres üzletasszony tovább növelte részesedését az említett vállalatban: míg korábban 50 százalékos üzletrésze volt a Nakama & Partners Kft.-ben, most már ő a többségi tulajdonos.

 

Nos, a sikeres üzletasszony tovább növelte részesedését az említett vállalatban: míg korábban 50 százalékos üzletrésze volt a Nakama & Partners Kft.-ben, most már ő a többségi tulajdonos. A társaság múlt hét elején tartott közgyűlést, ahol a tagok arról határoztak, hogy a miniszterfeleség üzlettársa, a celebvilágban szintén ismert Sarka Kata a 1,5 millió forint névértékű üzletrészéből 30 ezer forintnyit elad Rogán Cecíliának. Ezzel a tárcavezető neje 51 százalékos tulajdonos lett, vagyis a jövőben számos vállalatot érintő ügyben akár egyedül is döntést hozhat. A változás egyelőre nem jogerős, cégbírósági bejegyzés alatt áll.

 

A közgyűlési jegyzőkönyvéből az nem derült ki, hogy Rogán Cecília mennyit fizetett az 1 százalékos tulajdonrészért, de semmi nem utalt arra, hogy névérték fölött vásárolta volna meg a pakettet. Ha így történt, az nemcsak azért volna érdekes, mert az irányítási jogok átadása biztosan többet ér 30 ezer forintnál, hanem mert a cég 1 százaléka csak a tavalyi, szűk 8 milliós nyeresége miatt is jóval értékesebb ennél.

 

Más kérdés, hogy továbbra sem lehet tudni, pontosan mivel foglalkozik a vállalkozás. A Magyar Nemzet korábban kereste erre vonatkozó kérdéseivel a társaságot, de válaszokat nem kaptunk. A lap úgy tudja, az eredeti elképzelések szerint hazai hírességek Facebook-oldalára akartak hirdetéseket szervezni; később az is felmerült, hogy a Magyarország szépe versenyen legjobban szereplő lányokat foglalkoztatják. Hogy végül melyik üzlet indult be, nem egyértelmű, de mindenképp érdekes, hogy a cég továbbra sem túl aktív a világhálón: honlapja és Facebook-profilja sincs.

 

Mindenesetre az a valami, amit csinálnak, elég jól jövedelmez, tavaly ugyanis – amint erről korábban már a Magyar Nemzet beszámolt – annak ellenére sikerült 51 milliós árbevételt és 7,7 milliós adózott profitot összehozni, hogy a társaság az érdemi működést állítólag csak 2016 májusában kezdte meg. A beszámolót elfogadó idei áprilisi közgyűlésen egyébként még nem vetődött föl, hogy átalakítják a tulajdonosi viszonyokat.

 

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Népszabadság/archívum


Kövessen minket a Facebookon és nem marad le semmiről:

 

További híreink
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szórakoztató központot ígér a budapestieknek – és még közpénz se...
2024-04-18 17:49:40, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munká...
Bővebben >>