. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Stadiont épít a kormány Budapest szívébe
2017-06-05 10:17:50
Stadiont épít a kormány Budapest szívébe

Stadiont épít a kormány Budapest szívébe

Még be sem fejezték a Margitsziget felújítását a vizes vébére, a kormány máris egy újabb teniszstadiont akar oda felhúzni. A pénteki Magyar Közlöny szerint a kormány pénzt és zöld jelzést ad a régóta tervezgetett margitszigeti Nemzeti Tenisz Versenyközpont megépítéséhez – írja a Magyar Nemzet.

 

Az Orbán Viktor által jóváhagyott rendelet 10 milliárd forintot különítene el a célra a nemzetgazdasági és a nemzeti fejlesztési tárca büdzséjéből, hogy a helyszínen nemzetközi versenyek megrendezésére is alkalmas létesítményt építsenek.

 

Orbán egyúttal felszólítja Seszták Miklós fejlesztési minisztert, hogy kezdjen tárgyalni a fővárosi önkormányzattal a 23 800/2, 23 800/4 helyrajzi számú ingatlanok állami tulajdonba adásáról vagy a használati jog biztosításáról.

 

A lap hozzáteszi, történeti kertként a Margitsziget területének jelentős része egyébként műemléknek számít, és a helyi ingatlanok országos védelem alatt állnak – a mára jogutódlással felszámolt Forster-központ legalábbis még így tartotta számon.

 

A Magyar Nemzet szerint a megjelölt területek közül a 23 800/2-es a premontrei kolostor helyrajzi száma, a 23 800/4-es pedig közvetlenül a Palatinus strand területét fedi. A 23 800/6-os terület a Sirály csónakházat jelenti a vagyonkezelő BMSK Zrt. adatlapja szerint, itt viszont nincs szükség a főváros hozzájárulására.

 

A 444.hu hozzáteszi, a 23800/4-es telek a Palatinuson kívül még a sziget elég nagy részét, a 23800/2-es és /6-os telkekkel együtt összesen a sziget mintegy harmadát teszik ki, viszont a /4-es helyrajzi számon van például az UTE 2007-ben bezárt teniszstadionja.

 

A kormány egyébként kiemelt nemzetgazdasági üggyé nyilvánította a beruházást, ami az alapesetnél lényegesen nagyobb mozgásteret nyújt az építkezés során – a közigazgatási hatósági ügyekben hozott döntéseknél például nem kell figyelembe venni a telekszomszédok esetleges fellebbezéseit.

 

Forrás: Magyar Nemzet, hvg.hu, 444.hu




Utoljára frissítve: 2017-06-05 10:21:16

További híreink
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szórakoztató központot ígér a budapestieknek – és még közpénz se...
2024-04-18 17:49:40, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>