. Ma Ervin napja van.
Szabó Bálint - lehet borítani, de ülni is lehet rajta
2013-09-13 20:41:19
Szabó Bálint - lehet borítani, de ülni is lehet rajta

Szabó Bálint - lehet borítani, de ülni is lehet rajta

Kósa Lajosnak is köze volt az őszödi beszéd kiszivárogtatásához - jelentette ki péntek délelőtt a debreceni Régi Városháza előtt Szabó Bálint. Az egykori MSZP-s, majd Demokratikus Koalíciós politikus állítása továbbra is változatlan.

 

A helyszínen jelen volt a Debreceni Hírhatár fotóriportere.

 

 

 

 

 

 

Puch László megbízásából, Kiss Péter tudomásával, Szili Katalin és Szekeres Imre részvételével juttatták el az őszödi hangfelvételt 2006 nyarának legelején Rózsa-Flores Eduardóhoz, aki ez időben a Fidesz tagja volt. Majd Rózsa-Flores a fideszes Bíró Márknak adta oda, ő pedig Szabó szerint továbbadta azt Kósa Lajosnak, a Fidesz alelnökének még hónapokkal annak nyilvánosságra hozatala előtt.

 

 

Elmondása szerint Szabó eme kijelentéseit tanúvallomásokra és hangfelvételekre alapozza. Szabó Bálint a debreceni Régi Városháza előtt kijelentette, azért érkezett Debrecenbe, hogy Kósa Lajossal megértesse azt, hogy ha bizonyos ügyekben sokszor van emberi és politikai bátorsága kellően élesen fogalmazni, akkor legyen ahhoz is bátor, hogy színt valljon abban, hogy az őszödi beszéd felhasználása kapcsán mi volt az ő személyes szerepe.

 

Az őszödi titok feltárója egy Kósának szánt ajándék bilivel érkezett, amit végül a polgármester távolléte okán az egyik titkárnő vett át. Szabó szerint a bili szimbolikus jelentésű, ugyanis kétféle dologra lehet felhasználni:ki lehet borítani vagy lehet rajta ülni ha valaki be van tojva.

 

Szabó Bálint 72 órát adott Kósa Lajosnak arra, hogy hozza nyilvánosságra, mikor és kitől kapta a hangfelvételt, miért ült rajta hónapokig, milyen célból és okkal használta föl,és adta tovább Orbán Viktornak, s valljon színt az ügyben, hogy van- e köze neki vagy párttársainak a 2006-os őszi zavargásokhoz. Amennyiben Kósa Lajos nem tisztázza 72 órán belül a szerepét sajtónyilvánosság előtt, akkor az illetékes debreceni rendőrkapitányságon állam elleni bűncselekmény gyanújával fog feljelentést tenni ismeretlen tettes ellen. 

„Bukjanak meg igenis politikusok, ha ez az ára, bukjanak meg mind bal- mind jobboldalon. Azt gondolom, hogy a politika legkevésbé sem szólhat arról, hogy hogyan tudjuk a másikat alattomos eszközökkel, manipulatív módon lejáratni. Ha mindösszesen ennyi a mai politikai elit képessége, akkor rászolgál a bukásra. Addig nem fogok nyugodni - számomra ez most már becsületbeli üggyé vált- amíg ennek az ügynek az összes résztvevője nem jön ki a napfényre. Azt üzenem minden MSZP-s és Fideszes patkánynak, hogy tessék kijönni a csatornából!”

Szabó sajtótájékoztatóját követően, a városháza egyik sajtóreferense újságírók számára átadott egy polgármesteri nyilatkozatot az ügyről. Pikantériája, amellett, hogy a debreceni polgármester ismét hozta a szokásos formáját, hogy pontosan egy évvel ezelőtt datálódott. (>>> ide klikkelve olvashatja)

 

JB, 2013.09.13., Debrecen

 

 

 

Utoljára frissítve: 2013-09-13 22:43:23

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevéve...
Bővebben >>