. Ma Emma napja van.
Tagadják, hogy Orbán meggyilkolására készültek
2017-06-16 12:34:48
Tagadják, hogy Orbán meggyilkolására készültek

Tagadják, hogy Orbán meggyilkolására készültek

Emberölés előkészületével gyanúsította meg a rendőrség a szélsőjobboldali  M. Pétert, akit társával, R. Gyulával együtt 2015 novemberében fogott el a Terrorelhárítási Központ (TEK), és akik belügyi vezetők akkori közlése szerint a miniszterelnök elleni merényletre készülhettek – tudta meg a Magyar Idők.

 

M. Péter kirendelt védője, Pintér András megerősítette az információt, azt mondta a lapnak: a gyanúsítás rablógyilkosság előkészületéről szól. Ez azért érdekes, mert ezek szerint ki is akarták rabolni a miniszterelnököt.

 

A lap úgy tudja, hogy a házkutatások során a szándékot bizonyító feljegyzések kerültek elő, ám ennek ellenére még nem szerepel a gyanúsítások között a merényletterv. Az ügyvéd szerint védence tagadja, hogy merényletre készültek volna.

 

Az akkor 62 éves gödöllői M. Péter, illetve az akkor 60 éves budapesti R. Gyula 2015 novemberében Budapest felé tartott, és az autójukban sorozatlövő fegyvereket, hangtompítókat, valamint éleslőszereket találtak. Az üggyel kapcsolatban Pintér Sándor belügyminiszter és Tasnádi László akkori rendészeti államtitkár sajtótájékoztatót tartott, ahol elhangzott, hogy kormánytag ellen készültek merényletre.

 

M. Péter és R. Gyula az államtitkár szerint a Magyar Nemzeti Hadsereghez (MNH) kapcsolhatók; a paramilitáris szervezet tagságát 15-25 főre teszik a titkosszolgálatok. Az MNH akkor elhatárolódott a merénylettől.

 

Forrás: index.hu, Magyar Idők

Fotó: MTI - Koszticsák Szilárd/illusztráció


Kövessen minket a Facebookon és nem marad le semmiről:


Utoljára frissítve: 2017-06-16 12:35:43

További híreink
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szórakoztató központot ígér a budapestieknek – és még közpénz se...
2024-04-18 17:49:40, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csap...
Bővebben >>