. Ma Márk napja van.
Tokio rendezi a 2020-as olimpiát
2013-09-08 17:22:44
Tokio rendezi a 2020-as olimpiát

Tokio rendezi a 2020-as olimpiát

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság szombat este Buenos Airesben rendezett közgyűlésén döntött, hogy 2020-ban Tokió rendezi a nyári olimpiát. A rendezésre Madrid, Tokió és Isztambul pályázott.

 

Forrás: Index

 

 

 

 

 

A szombati szavazás titkos volt, este 20:45-kor kezdődött el. Az első szavazás után a tokiói pályázat kapta a legtöbb voksot, Isztambul és Madrid viszont döntetlenre állt, így újabb körre volt szükség, hogy eldőljön, ki mérkőzik majd meg Tokióval a rendezésért. Az isztambuli pályázat kapta a több szavazatot, 49-et, a spanyolok csak 45-öt, így Madrid kiesett a versenyből.

 

A japánok a játékok ideális dátumát július 25. és augusztus 9. között találták meg, a paralimpia augusztus 25. és szeptember 6. között lenne.

 

 

„Eredetileg mindenki úgy számolt, hogy Madrid lehet a nagyobb ellenfele Tokiónak. Viszont az komoly hátrányt jelentett a spanyoloknak, hogy három NOB-tagjuk nem szavazhatott, és valószínűleg a négy olasz és a három francia sem támogatta a pályázatukat, mert a hírek szerint 2024-re Róma és Párizs is komolyan készül. Egy 2020-as európai olimpia viszont gyengítette volna az esélyüket. Ezek ismeretében mondhatom, hogy nem született meglepetés, Tokió megérdemelten nyert" - értékelt a helyszínről Szabó Bence, a MOB főtitkára.

 

 

 

„Magyar szempontból általában jobb, ha hozzánk közel rendeznek olimpiát, mert nincs gond az átállással, egyszerűbb a felkészülés. Ugyanakkor az jó hír, hogy nekünk hagyományosan jó kapcsolataink vannak a japánokkal, nemrég írtunk alá együttműködési megállapodást velük" - mondta Buenos Airesből Borkai Zsolt, a MOB elnöke.

 

A NOB-tagok vasárnap arról szavaznak, hogy a birkózás, a fallabda, valamint a közösen pályázó baseball és softball közül melyik lesz az, amely 26. sportágként bekerül a 2020-as, és ezzel automatikusan a 2024-es olimpia programjába.

 

A két magyar sportvezető elárulta, az elmúlt napokban több NOB-taggal beszélgettek, és szinte biztosra vehető, hogy a vasárnapi szavazás után a birkózás az olimpia műsorán marad.

 

 

További híreink
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Sport Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha en...
Bővebben >>