. Ma Gedeon napja van.
Tüntetésre készülnek a taxisok. Mi van a háttérben?
2014-10-16 11:02:23
Tüntetésre készülnek a taxisok. Mi van a háttérben?

Tüntetésre készülnek a taxisok. Mi van a háttérben?

Országos taxis demonstráció szerveződik: a vidéki személyszállítók szerint teljesíthetetlen feltételeket szabna rájuk az új taxirendelet.



A kormány azt hangoztatja, hogy vállalkozásbarát politikát folytat, ám ha a készülő országos taxisrendeletet úgy fogadják el, ahogy mi ismerjük, vagyis csak hétéves koráig lehetne használni az autót, a sofőrnek pedig ötévente vizsgáznia kellene, akkor az nem segíti, hanem épp ellenkezőleg, hátráltatja, ellehetetleníti a piac szereplőit – mondta a Népszabadságnak az egyik taxiscég vezetője. Érveik szerint ők nem a fővárosban dolgoznak, vidéken nincs olyan forgalom, mint Budapesten.

 

A vidéki taxisok abban partnerek lennének, hogy a KRESZ változásai miatt időközönként egy „frissítő tanfolyamot” elvégezzenek, ám az érthetetlen, miért kellene bizonyos időközönként újra vizsgázni – azt csak új bevételi forrást jelenten a kormánynak szerintük.

 

A fuvarfelvétel szabályozását is betarthatatlannak, ezért fölöslegesnek nevezték, mint ahogy azt is, hogy a taxis egy másik településre fuvart vállalva visszafelé ne vehessen fel utast.

 

A szabályozással a piacon lévő vidéki sofőrök jelentős részét padlóra küldenék, ami okán egyre komolyabb a vélekedés, hogy az iparágat valaki kinézte magának, és nagyon kell neki.

 

További híreink
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben
Novák Katalin utódját máris hazugságon kapták
Az államelnök apja csak egy szimpla náci szimpatizáns, szélsőjobboldali és antiszemita vidéki ügyvéd volt, nem a kommunista terror ártatlan áldozata – fogalmazott a Hvg36...
2024-03-02 16:17:20, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A részletek egyelőre nem ismertek, vizsgálat indult az ügyben.
Bővebben >>