. Ma Márk napja van.
Újra együtt Debrecen és Nagyvárad
2017-06-15 07:12:02
Újra együtt Debrecen és Nagyvárad

Újra együtt Debrecen és Nagyvárad

A Szent László-kultusz ápolása különösen 2017-ben szívügye a Kárpát-medence magyarságának, hiszen 2017 Szent László emlékéve. Szent László trónra lépésének 940., szentté avatásának 825. évfordulója alkalmából a magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága Szent László évének nyilvánította a 2017-es esztendőt. Az emlékév célja felhívni a figyelmet arra, hogy Szent László a keresztény egység jegyében kapcsolta össze a közép-európai nemzeteket. A Szent László Napokon való debreceni jelenlét is megtestesíti azt a közös szándékot, hogy 2023-ban Debrecen legyen Európa Kulturális Fővárosa. A két város együttműködéséről  június 19-én, a Szent László Napok megnyitója előtt egyeztet Papp László, Debrecen és Ilie Gavril Bolojan, Nagyvárad polgármestere.


Június 19-25. között rendezik meg a Szent László Napokat a nagyváradi várban, amely ezúttal is tartalmas kikapcsolódási, szórakozási lehetőséget kínál. Természetesen nem marad el az évente nagy népszerűségnek örvendő kézműves vásár és az össznépi örömfőzés sem. Neves meghívottak tartanak előadást, könyvbemutatót, gyermekprogramból pedig sikerült annyit csokorba gyűjteni, hogy nyugodt szívvel kijelenthetjük: egy gyerekfesztivál is helyet kap a kulturális rendezvénysorozat égisze alatt. Június 22-25. között minden este ismert és elismert előadók lépnek fel a Szent László Napok színpadán: Omega, Demjén Ferenc, Anna and the Barbies, KFT, Magyar Állami Népi Együttes, PASO, Metropol.


Forrás: DMJVÖ/Facebook

Utoljára frissítve: 2017-06-15 07:37:50

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tű...
Bővebben >>